MHP'li ilçe başkanının üzerine kayıtlı hattan Ahlam Albashır ile görüşüldüğü tespit edildi

MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan, "Bu hattı 2019 yılında benim kimlik fotokopimi artık nerden bulmuşlarsa, Cizre’de sahte bir imza ile bir bayiden adıma bir hat çıkartmışlar" diye konuştu

Fotoğraf: AA

İstanbul’da 6 kişinin öldüğü 81 kişinin yaralandığı terör saldırısı ile ilgili ifadesi alınanlar arasında MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’ın da olduğu ortaya çıktı. 

İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin öldüğü 81 kişinin yaralandığı terör saldırısı ile ilgili soruşturma devam ederken gözaltına alınanların sayısı 50’ye ulaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan da ifadeye çağrılanlar arasında.

İlhan’ın üzerine kayıtlı bir telefon hattı ile bombalı saldırı şüphelisi Ahlam Albashır’ın kullandığı hat arasında iki kez arama yapıldığı tespit edildi.

İlhan’ın ifadesinde Albashır ile görüşmediğini söylediği öğrenildi.

T24’ün haberine göre; İlhan ifade verdiğini doğruladı. İlhan görüşme yapıp yapmadığına ilişkin soru üzerine ise "Üzerimize bir oyun oynamaya çalışmışlar, terör örgütü tarafından" dedi.

İlhan, "Nasıl bir oyun oynandı?" sorususuna ise "Şu anda uygun değilim, konuşmak istemiyorum" yanıtını verdi.

"Karakola davet ettiler, gittim"

Şırnak Olay gazetesinde yer alan habere göre ise Mehmet Emin İlhan şunları ifade etti:

MHP ilçe başkanıyım. Sabah saat 9:30 sıralarında karakola beni davet ettiler. Oraya gittim, görevli arkadaşlar bana bu numarayı tanıyor musun dediler. Yok dedim ve başka da bir şey sormadılar. O numarayı Cizre’de benim kimlik fotokopimle sahte bir şekilde bir yerden çıkartmışlar. Davacıyım ve şikayetçiyim onlardan. Bu hattı 2019 yılında benim kimlik fotokopimi artık nerden bulmuşlarsa, Cizre’de sahte bir imza ile bir bayiden adıma bir hat çıkartmışlar. Bu hat ile ilgili herhangi bir bilgim yoktur. Benim bu hatla ilgili bir görüşmem de olmamıştır. Hepsi asılsızdır. Sosyal medyada bir haber çıkmış ortaya, o hatla ilgili her hangi bir bağlantım yok. Bu hattı da ben ilk defa görüyorum. Sordular arkadaşlar bu numarayı tanıyor musun diye bende bilgimin olmadığını ve ilk defa gördüğümü söyledim. Bunlar hepsi asılsızdır. Beni ve partimi hedef alan terör örgütü bize bu şekilde çamur atıyorlar. Avukatlarım ile görüştüm. Davalarımızı açtık zaten.

 

 

 

 

T24, Şırnak Olay

DAHA FAZLA HABER OKU