Buldan: MHP Genel Başkanı'nın 8 Kasım'da konuşan MHP Genel Başkanı ile bir araya gelerek ortak bir karar vermelerinde fayda var

"Geçen hafta AKP heyetinin, partimizi ziyaret etmesine gayet doğal demişti. Bugün yine HDP'yi hedef aldı. 1 hafta sonra eski ayarlarına geri dönen bir MHP Genel Başkanı ile karşı karşıyayız."

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında Taksim'de yaşanan saldırıya değinen Buldan, "Partimiz gerekçesi ne olursa olsun failleri kim olursa olsun tavizsiz bir karşısında durmuştur ve durmaktadır" ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buldan şöyle devam etti:

Partimiz, bu ülkede şiddetsiz, çatışmasız, özgür ve eşit bir yaşam için mücadele eden, bunun için ağır bedeller ödeyen Ankara, Suruç, Diyarbakır'da bu şiddetin hedefi halin gelen bir partidir. Partimiz, failleri kim olursa olsun, bu tür katliamcı saldırıların tavizsiz bir şekilde karşısında. 

Biz bu saldırıları 2015'te 10 Ekim Ankara Gar Katliamından, Suruç katliamından, Diyarbakır mitingimizde yapılan katliamdan, Antep'teki düğün katliamından ve IŞİD eliyle yapılan saldırılardan tanıyoruz. Türkiye toplumuna korku salarak siyaseti dizayn etme çabalarına yabancı değiliz. Toplumu kutuplaştırarak seçim sürecini dizayn etme çabalarına HDP olarak izin vermeyeceğiz.     

Muhalefete seslendi

Konuşmasında muhalefete de seslenen Buldan "Bu düzene karşıysanız, bu düzenin beslendiği damarlara oksijen üreten politikalardan vazgeçin. Son günlerdeki tartışmalar bağlamında bu konunun altını çizmek istiyorum. Varlığını HDP'nin yokluğuna, HDP'siz siyaset zeminine bağlayanlar büyük yanılıyorlar. Bu zeminden ortak gelecek, demokrasi çıkmaz" dedi.

"Eski ayarlarına geri dönen bir MHP Genel Başkanı ile karşı karşıyayız"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında HDP'yi hedef aldığını anımsatan Buldan, "Partimize oy veren milyonları da hedef aldı. HDP'Ye bir saniye bile tahammülleri yokmuş. Geçen hafta AKP heyetinin, partimizi ziyaret etmesiyle gayet doğal demişti. Bugün yine HDP'yi hedef aldı. 1 hafta sonra eski ayarlarına geri dönen bir MHP Genel Başkanı ile karşı karşıyayız. Kendisine tavsiyemiz şudur; bugün konuşan MHP Genel Başkanı'nın 8 Kasım'da konuşan MHP Genel Başkanı ile bir araya gelerek ortak bir karar vermelerinde fayda var" ifadesini kullandı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU