Şeyh Zayed Çocuk Koruma Vakfı, binlerce çocuğun hayatına dokundu

"Şeyh Zayed Geleneksel Oyunları Şenliği"nde çocuklar gönüllerince eğlendi. Etkinliğe BAE’nin Ankara Büyükelçisi Saeed Thani Al Dhaheri ve çok sayıda davetli katıldı

Türkiye Cumhuriyeti ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan protokol gereği 25 Ekim 1990'da kurulan Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Koruma Vakfı, bugün "Şeyh Zayed Geleneksel Oyunları Şenliği"ni gerçekleştirdi.  

Etkinliğine BAE'nin Ankara Büyükelçisi Saeed Thani Al Dhaheri'nin yanı sıra Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mehmet Mutlu, eski AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Erbaş ve çok sayıda davetli ile çocuklar katıldı.

Çocuklara çeşitli hediyelerin dağıtıldığı organizasyonda Büyükelçi Al Dhaheri ve kimi davetlilere plaket takdim edildi.

 

Şeyh Zayed Vakfı (3).jpeg

 

"Şeyh Zayed insanları ayırt etmeden herkese aynı davranmaya önem veriyordu"

Törende konuşan Al Dhaheri, "Çocuklarımıza ve sayın katılımcılara burada oldukları için çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Şeyh Zayed Çocuk Koruma Vakfı'nın davetinde yer almakta mutlu olduğunu dile getiren Al Dhaheri, "Bu vakıf, Şeyh Zayed'in emri ve talimatıyla kuruldu. Bütün çocuklara ve insanlara ayırt etmeden herkese aynı davranmaya çok önem veriyordu. Çocukların hem din hem eğitim hem de sağlıklarına her zaman çok özen gösterirdi. Bu nedenle okullara, hastanelere ve bütün hayır kuruluşlarına önem veriyordu" diye konuştu. 

 

 

"Böyle bir kuruluşta olduğumuz ve çocukları mutlu ettiğimiz için gurur duyuyoruz"

Şeyh Zayed'in, hayatı boyunca hayır işleriyle uğraştığını bu tür faaliyetlerini dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirdiğini belirten Al Dhaheri, şöyle devam etti:

Bu miras bize kaldığı için biz de bu yolda ilerliyoruz. İnsanlıkta, iyilik yapmakta ve hayır işlerine devam ediyoruz. Şu anda böyle bir kuruluşta olduğumuz ve çocukları mutlu ettiğimiz için gurur duyuyoruz. Tarihsel ilişkilerimizin devamı için bu etkinlikler oldukça önemli, devamı gelecektir. 

Kampüste kapalı spor salonu inşa edilecek

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mutlu ise "Çocuklar, bugüne kadar buraya gelip sizlerle oyun oynamadığım için çok özür diliyorum. Ama bundan sonra sizlerle çok güzel anılarımız olacak" diyerek yaşadığı pişmanlığı aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ocak ayında kampüs alanı içerisinde bir kapalı spor salonu inşa edeceklerini söyleyen Mutlu, "Orada geleneksel çocuk oyunları ligi yapacağız. Ve oradan çıkacak şampiyonlara da olimpiyatlarda dahi olmayan madalyalar takacağız. Bugün buranın tadını çıkartın, çok güzel anlar yaşayın. Biz sizler için varız. Sizi çok seviyoruz" diye konuştu.

"Çocuklarımıza mutlu bir gelecek bırakabilmek için çalışmalara devam edeceğiz" 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Erbaş, "Dünya barışını etkileyen geleneksel değerlerimiz bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir" dedi. 

"Daha iyi bir dünya istiyorsak çocuklarımın gelişmesine önem vermeliyiz" diyen Erbaş, sözlerini şöyle noktaladı: 

Farkındalıklar yaratmaya devam etmeliyiz devlet ve millet olarak sorumluluk sahibi nesiller yetiştirmek, çocuklarımıza mutlu bir gelecek bırakabilmek için çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Şeyh Zayed Çocuk Vakfı'na ve Mehmet Mutlu'ya bu tür faaliyetleri için teşekkür ediyorum. 

 

 

1990'da kuruldu, binlerce çocuğun hayatına dokundu

Şeyh Zayed'in eşi Şeyha Fatıma'nın katkılarıyla 1990'da Türkiye ile BAE arasındaki protokolle kurulan "Şeyh Zayed Çocuk Koruma Vakfı", "Çocuk mutluluğunu göz önünde tutarak, ülkeye yararlı çocuklar yetiştirmek" vizyonuyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Kendisini "önceliği çocuğun korunması" olarak tanımlayan vakfın Bahçelievler'deki yerleşkesinde koruma ve bakım altında bulunan çocuklar için birçok yatırım yapıldı.

Bin 300 kapasiteli teknolojik endüstriyel mutfak, makina ve teçhizat alımının yanı sıra 11 odalı sanat–eğitim binası, ziyaret birimi, 6 adet sevgi evi, halı saha ve spor tesisleri kuruldu.

Vakıf 34 müstakil binayı tadilattan geçirirken çevre düzenlemesi ve güvenlik alanları inşa etti. 

Şeyh Zayed Çocuk Koruma Vakfı, derslerinde başarılı olan çocukları özel okullarda okutmasının yanı sıra hastane ve ilaç giderlerini de karşılıyor.

Tesiste istihdam edilen öğretmen, doktor, hemşire, psikolog, fizyoterapist, laboratuvar teknikeri, teknik personel, bakım elemanı, şoför, kuaför, büro destek elemanları için de destek sağlıyor.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU