Selahattin Demirtaş, babasının rahatsızlığı nedeniyle Diyarbakır'a götürüldü

Demirtaş, rahatsızlanan babasını görmesi için kaldığı cezaevinden Diyarbakır’a götürüldü. Ziyaretin ardından Demirtaş, Edirne’ye geri getirildi

Fotoğraf: Reuters (Arşiv)

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kalp krizi geçiren babası Tahir Demirtaş’ı görmesi için Diyarbakır’a götürüldü. 

Demirtaş Savunma Grubu’ndan yapılan açıklamaya göre, Selahattin Demirtaş babasını görmesi için kaldığı Edirne F Tipi Cezaevinden Diyarbakır’a götürüldü. Ziyaretin ardından Demirtaş Edirne’ye geri getirildi.

Açıklamada şöyle denildi:

Müvekkilimiz Sayın Selahattin Demirtaş'ın anne ve babası, peş peşe geçirdikleri ani rahatsızlıklar nedeniyle Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmışlardır.

Sayın Demirtaş ın annesi Saideye Hanım, yoğun bakımdaki tedavisinin ardından taburcu edilmiş; babası Tahir Bey ise halen kardiyoloji yoğun bakım servisinde tedavi altındadır. 

Yakınlarının hayati tehlike taşıyan hastalıkları nedeniyle müvekkilimiz Sayın Demirtaş, yasaların kendisine verdiği hak çerçevesinde alınan izinle, 12 Kasım gecesi Edirne Cezaevinden Diyarbakır'a götürülmüş, babasını kısa bir ziyaret sonrasında tekrar Edirne Cezaevi'ne götürülmüştür.

Emeği geçenlere, tüm sağlık ekibine müvekkilimizin ve ailesinin teşekkürlerini iletiyor, kamuoyunun bilgisine saygı ile sunuyoruz.

 

"Demirtaş bir haftadır görüşe çıkmadı"

Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek konuya ilişkin paylaşımlarında şunları kaydetti:

Bugün Edirne’deydim Selahattin Demirtaş, yoğun bakıma alınan babası Tahir Demirtaş ile görüşmek için sabaha karşı Diyarbakır'a götürüldü. Demirtaş, babasını gördükten sonra cezaevine geri döndü. Demirtaş, buradakilerin anlatımına göre helikopterle götürülüp getirildi

Edirne’de öğrendiğim bir diğer bilgiye göre de Demirtaş bir haftadan uzun bir süredir avukatları gitmesine karşın görüşe çıkmamış.Demirtaş’ın bir şeye kızdığı ve bu nedenle görüşe çıkmadığı ifade ediliyor

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU