Görüntü yönetmenini öldüren Alec Baldwin set çalışanlarına dava açtı

64 yaşındaki aktör, Rust'ın çekimlerinden sonra başka bir filmde oynamadı

Olaydan sonra açılan dava dosyasında, "Ateşli silahların güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlamak için tasarlanan güvenlik protokolü göz ardı edildi" ifadeleri yer almıştı (AP)

Geçen yıl film çekimi sırasında görüntü yönetmenini vurarak ölümüne sebep olan ünlü oyuncu Alec Baldwin, bazı set çalışanlarına dava açtı.

Baldwin, silah görevlileri Hannah Gutierrez-Reed ve Dave Halls'u, ekipman sorumlusu Sarah Zachry'yi ve silahları tedarik eden Seth Kenney'yi sette güvenliği sağlayamamakla suçladı.

Ünlü oyuncunun avukatı Luke Nikas, "Bu trajedi sete gerçek mermiler getirildiği ve silaha doldurulduğu için yaşandı" dedi.

Nikas açıklamaya şöyle devam etti:

Gutierrez-Reed mermileri ve silahı dikkatlice kontrol etmedi. Halls silahı dikkatlice kontrol etmedi, hatta Baldwin'e vermeden önce güvenli olduğunu belirtti. Zachry de Gutierrez-Reed'in set dışında sorumsuz davrandığını ve etrafındakiler için güvenlik riski oluşturduğunu ifşa etmedi.

Avukat, Baldwin'in "adını temize çıkarmayı" ve davalıların kusurlu davranışlarından sorumlu tutulmasını istediğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

New York Times'a göre Baldwin, Kenney'i de mühimmatı "rastgele" depolamakla suçluyor.

Dava dosyasında Zachary ve Gutierrez-Reed'in setteki tüm gerçek mermilerin kaydını tutmadığını belirten FBI raporuna da atıfta bulunuldu.

Baldwin, Rust'ın ABD'nin New Mexico eyaletindeki setinde 21 Ekim 2021'de elindeki silahın ateşlenmesi sonucu görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne ve yönetmen Joel Souza'nın yaralanmasına yol açmıştı.

Yapılan adli tıp incelemesinde olayın kaza olduğu sonucuna varılmıştı. Öte yandan Baldwin tetiği çekmediğini savunurken, FBI raporundaysa başka kişinin silahı ateşleyemeyeceğine işaret edilmişti.

Baldwin, kendisine dava açan Hutchins'in ailesiyle uzlaşmaya varmıştı fakat ünlü aktörün yargı süreci devam ediyor.

 

Independent Türkçe, Page Six, New York Times

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU