Gültekin Uysal: HDP meğer Tayyip Bey ile Devlet Bey'in masasının üzerindeymiş

DP Genel Başkanı Uysal, "HDP meselesi zaten bir turnusol testi. Eline mektup verip İmralı'ya gönderen kimdi? Ne zaman ki HDP, ‘Seni başkan yaptırtmayacağız' dedi; o gün propagandaya başlandı" dedi

Fotoğraf: AA

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal önceki gün Sözcü gazetesini ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ile görüştü. 

Görüşemde gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Uysal "Masa'nın altı-üstü karıştı… HDP'yi masanın altında arıyorlardı, meğer Tayyip Bey ile Devlet Bey'in masasının üzerindeymiş" dedi.

Uysal şöyle devam etti:

HDP meselesi zaten bir turnusol testi. Eline mektup verip İmralı'ya gönderen kimdi? Ne zaman ki HDP, ‘Seni başkan yaptırtmayacağız' dedi; o gün propagandaya başlandı. İktidarın, Cumhur İttifakı'nın tek bir varlık sebebi var, her ne pahasına olursa olsun iktidarda kalmak. Oysa Millet İttifakı, 6'lı Masa değerler manzumesi üzerinden meseleye bakıyor. Cumhuriyettir, demokrasidir, hukuktur… Bir muhasebe yapacak bu ülke. Kavşağa doğru ilerliyoruz.

Türkiye'nin kaynak problemi de alt yapı problemi de yok. Tek bir problem var: Türkiye'nin büyüklüğüne denk sağlıklı bir siyasi akıl ve programla buluşamaması. Hukuki öngörülebilirliğin olmadığı, demokratik öngörülebilirliğin olmadığı, bürokratik öngörülebilirliğin olmadığı bir ülkede bırakın yabancı sermayeyi, yerli yerleşik vatandaşlar bile yatırım yapmaz. ‘Demokrasi ekmeğimiz, aşımız' diyoruz. Kitlelerin zihninde bunun ne manaya geldiğini kurdurtmaktır problem.

"Vatandaşın kalbinin attığı yer ekonomi"

Türkiye'de dar gelirli vatandaşların yüreği ağzında yaşadığına dikkat çeken Gültekin Uysal, iktidarın tüm manipülasyon gayretine rağmen ekonomiyi konuşmak gerektiğini vurguladı. Uysal şunları kaydetti:

Vatandaşın kalbinin attığı yer ekonomi. Millet bahçelerinde vatandaşın ‘yan gelip yuvarlanacağı' projelerden, geldiğimiz yer kooperatif marketler… Nafile çabalar. Onlarca, yüzlerce dinamiğin, faktörün, aktörün işlediği piyasada siz üretim, fiyat istikrarını sağlayacak politikalar geliştirememişseniz. Bunlar sadece manipülasyon, suçu kendi üzerinden atmak, toplumsal algıyı yönetmek için icat edilmiş laflar. Neyin pahasına? Tarım Kredi'nin milyara varan zararlar etmesi pahasına.

 

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU