CHP'li Bekaroğlu: Bahçeli doğru söylüyor, HDP'nin kapatılması gerektiğini söyleyip yanlış yapıyordu, inşallah yanlışından dönmüştür

Mehmet Bekaroğlu, "HDP, Kürt meselesinin demokratik yollarla TBMM'de konuşarak çözülmesinin ifadesidir. HDP, 'Kürt meselesi dağda değil de Ankara'da çözülsün' yönteminin temsilcisidir" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Meclis'te  basın toplantısı düzenledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "uyuşturucu ticaretiyle cari açığın kapatılmak istendiği" sözlerinin gerçeği yansıttığını kaydeden Bekaroğlu "İktidarın, kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadelede eksiklikleri nedeniyle Türkiye ekonomisinin zarar gördüğünü" ifade etti.

Bekaroğlu, "Türkiye, Burkina Faso, Senegal, Uganda, Tanzanya ile gri listede. Kredi notumuzun düşmesinin en temel nedeni budur. Yüzde 4 ile borçlanacağımıza yüzde 10 ile borçlanıyoruz. Net hata noksan bizim gibi bir ekonomide yılda 100 milyon doları geçmez, şu anda 30 milyar dolara yaklaşmış" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kendi pisliklerini örtmek ve herkesi susturmak için yapıyorlar"

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın tutuklandığını hatırlatan Bekaroğlu, "Bu ayıp da bunlara yeter. Bir gariban olduğu için; kendi pisliklerini bunlarla örtmek ve herkesi susturmak için bunu yapıyorlar" ifadesini kullandı.

Bekaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olacağı ve CHP'li belediye başkanlarına yönelik adaylık iddialarının sorulması üzerine, adaylarının, altılı masanın mutabakatıyla belirleneceğini; CHP'li belediye başkanlarının da aday olma yönünde söylemleri bulunmadığını belirtti.

"HDP, Kürt meselesinin demokratik yollarla TBMM'de konuşarak çözülmesinin ifadesidir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başörtüsü teklifi konusundaki referandum önerisi ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin AK Parti-HDP görüşmesine yönelik değerlendirmesinin anımsatılması üzerine Bekaroğlu, "Erdoğan'ın siyasi yaşamı boyunca pragmatist davrandığını ve çelişkili hareket ettiğini" vurguladı.

Bekaroğlu, Bahçeli'nin AK Parti-HDP görüşmesine ilişkin söylemini doğru bulduğunu vurgulayarak, "Partinin kapatılması gerektiğini söyleyip yanlış yapıyordu, inşallah yanlışından dönmüştür. HDP, Kürt meselesinin demokratik yollarla TBMM'de konuşarak çözülmesinin ifadesidir. HDP, 'Kürt meselesi dağda değil de Ankara'da çözülsün' yönteminin temsilcisidir. HDP'yi kapatmak insanlara 'dağa gidin' demektir" dedi.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU