Bahçeli'den AK Parti heyetinin HDP ziyaretine yorum: Son derece doğal ve doğru

"Bizim gözümüzde HDP neyse CHP de odur. Biz görüşülmeye değil, demokratik çözümün nasıl olacağına bakıyoruz"

AK Parti'nin HDP'ye gerçekleştirdiği anayasa değişikliği ziyaretinin ardından gözlerin çevrildiği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konu hakkında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, görüşmenin son derece doğal ve doğru bir adım olduğunu ifade ederken "Biz görüşülmeye değil, demokratik çözümün nasıl olacağına bakıyoruz" dedi.

MHP lideri, partisinin grup toplantısında yaptığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Birleşik Krallık’a yaptığı ziyareti eleştiren eleştirdi ve şu görüşlerini dile getirdi:

Kılıçdaroğlu, CHP'nin başına paraşütle indirilmiş, özel görevlendirilmiş taşeron bir siyasetçidir. Bu görev, Atatürk'ü itibarsızlaştırma ve CHP'yi silme görevidir. Kılıçdaroğlu'nun hiçbir söz ve eylemi CHP'nin önceki genel başkanlarıyla bağdaşmamaktadır. Bu tavizkar zihniyetin siyaseti, hasım ve hezimet siyasetidir. Kendisi şaşkın ve şuursuzdur. ABD'den sonra Birleşik Krallık'ta soluğu alan Kılıçdaroğlu, kayıp sekiz saatin ve hamburgerli gezinin hemen ardından Birleşik Krallık sokaklarında kendisini ve partisini rezil etmiştir. Bir ara Londra tefecilerine ağzına geleni söyleyen Kılıçdaroğlu, bu sefer tefecilerin kafesine kanadı kırık bir kuş gibi girip yemlenmek için avuç açmıştır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

HDP'ye ziyaret

Bahçeli'nin grup konuşmasında merak edilen konulardan birisi sık sık kapatılması gerektiğini söylediği HDP'ye, AK Parti tarafından yapılan ziyaretti.

Bahçeli, anayasa değişikliği için yapılan bu ziyaretin "doğal ve doğru olduğu"nu dile getirdi. MHP liderinin bu konu hakkındaki ifadeleri şöyle:

Milliyetçi Hareket Partisi olarak başörtüsünü güvenceye alan ve ailenin korunmasını hedefleyen anayasa değişikliğini sonuna kadar destekliyoruz. Bizim görüşümüz bellidir. Karar ve irademizde bir değişiklik yoktur. Bu anayasa değişiklik teklifini ya geniş bir mutabakat halinde TBMM’de ele alıp sonuca gidelim ya da halkoylamasıyla milletimizin takdirine sunalım. Biz iki seçeneğe de varız ve hazırız. CHP dürüstse, sözünün arkasındaysa, başörtüsüne bez parçası demekten pişmansa buyursun, hep birlikte bu meseleyi köklü çözümle buluşturalım.

Bu arada AK Parti heyetinin anayasa değişikliğini görüşmek amacıyla Meclis’te grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etmesi de son derece doğal ve doğru bir adımdır. HDP’yle niye görüşülmüş? Biz buna ne diyecek, nasıl bir tepki gösterecekmişiz? Günlerdir cevabı aranan marazi sorular bunlardır. HDP’ye nasıl baktığımızı tekrar etmeye lüzum bile duymuyorum. AK Parti heyetinin CHP’yle kurduğu temasa ses çıkarmayanların bizim sırtımızdan HDP’yi dillerine dolamaları müflis ve müfsit bir tavırdır. Zira bizim gözümüzde HDP neyse, CHP’de odur ve aynısıdır.

Biz kiminle görüşüldüğüne değil, makul ve demokratik çözümün nasıl olacağına bakıyoruz. Zarfla değil mazrufla ilgileniyoruz. Kabuğa değil öze odaklanıyoruz. Emeklilikte yaşa takılan kardeşlerimizin taleplerinin karşılanmasıyla birlikte bütün sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini bekliyor ve bunu destekliyoruz. Bizim gündemimiz milletimizin gündemidir.

Sosyal medyadan Milliyetçi Hareket Partisi’ne asla istikamet çizilemeyecektir. Fitne tezgahı açanlara, el ovuşturan asalaklara, bozguncu telkinlere, iki yüzlü tahriklere, oyun içinde oyun kuranlara, onunla görüştü, bununla buluştu masalı anlatanlara, Cumhur İttifakı’nı sorgulayanlara kapalıyız, alayına birden de yüzümüzü dönmüş durumdayız. Topuna diyorum ki, haydi başka kapıya.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU