Disney yeniden çevrimleri, 2010’dan bu yana 7 milyar doların üzerinde hasılat yaptı

Şirket Malefiz ve Mulan gibi filmleriyle yeniden çevrimlerine devam edecek

Disney’in son 10 yılda eski animasyon film külliyatını canlı aksiyon ve foto gerçekçilik tekniğiyle yeniden çekme kararı kazançlı bir sonuç verdi. Bu yapımlar 2010’dan bu yana toplamda 7 milyar doların (yaklaşık 39 milyar TL) üzerinde hasılat elde etti.  

Forbes’a göre 2019’da gişe rekorları kıran Aslan Kral (The Lion King) ve Aladdin son derece kazançlı yeniden çevrim örnekleri oldu. Vasat olduğu yönündeki eleştirilere rağmen filmlerin her biri dünya çapında bir milyar dolarlık (yaklaşık 5,6 milyar dolar) gişe hasılatı elde etti. Her ikisi de Disney’in yeniden çevrim listesinin en başarılı girişimleri olmaya hazır görünüyor.

 

the-lion-king-disney.jpg
Aslan Kral, Disney'in gişede en başarılı yeniden çevrimlerinden biri olmaya aday (Disney)

 

2010’un başlarında vizyona giren Tim Burton’ın Alis Harikalar Diyarında (Alice in Wonderland) filminin başlattığı yeniden çevrim furyası, Emma Watson’ın başrol oynadığı Güzel ve Çirkin (Beauty and The Beast), Jon Favreau’nun Orman Çocuğu (The Jungle Book) ve Uyuyan Güzel’den uyarlanan Malefiz (Maleficent) gibi başarılı yapımlarla devam etti. Sadece Burton yönetmenliğindeki martta vizyona giren Dumbo ve Alis Harikalar Diyarında’nın devam filmi Alis Harikalar Diyarında: Aynanın İçinden (Alice Through the Looking Glass) beklenenden daha düşük performans gösterdi.

Forbes ayrıca şirketin yeniden çevrim filmlerinin, dünya çapında gişede şimdiye kadarki en iyi yılını yaşamasına katkıda bulunduğunu belirtti. Şirket Avengers: Endgame, Captain Marvel ve Oyuncak Hikayesi 4 (Toy Story 4) gibi filmlerle şimdiden 7,6 milyar dolar (yaklaşık 42 milyar TL) kazandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirketin kazancı 2019’un sonlarında vizyona girmeyi bekleyen Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi (Star Wars: The Rise of Skywalker) ve Karlar Ülkesi 2 (Frozen 2) filmleriyle kaçınılmaz şekilde artacak.

Disney, yeniden çevrimlerinde hız kesmeyecek gibi görünüyor. Ekimde Malefiz’in devam filmi Malefiz: Kötülüğün Gücü (Maleficent: Mistress of Evil) ve 2020’de canlı aksiyon tekniğiyle çekilecek Mulan vizyona girecek.

101 Dalmaçyalı’nın kötü karakterinin hikayesine odaklanacak ve başrolünde Emma Stone’un yer alacağı Cruella’nın ve Halle Bailey, Melissa McCarthy ve (iddiaya göre) Harry Styles’ın başrol oynayacağı Küçük Deniz Kızı’nın (The Little Mermaid) canlı aksiyon tekniğiyle yeniden çevriminin çekimine yakın zamanda başlanacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağlar Paldar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU