Stranger Things’in yapımcıları son sezonun finalini açıklığa kavuşturdu: Jim Hopper'a ne oldu?

*Uyarı: Stranger Things’in üçüncü sezonuna dair spoiler içerir*

Stranger Things’in yaratıcıları, Star Wars hakkında konuşurken üçüncü sezondaki büyük gizemin cevabını yanlışlıkla açıklığa kavuşturmuş olabilir.

İzleyicilerin bildiği üzere dizinin yapımcı kardeşleri Matt ve Ross Duffer, üç sezonda da 1980'lerin birçok filmine saygı duruşu niteliği taşıyan göndermelerde bulundu. Final bölümünü sarsan büyük şaşırtmaca da Star Wars'a yönelik nihai bir gönderme olabilir.

Bu gönderme Starcourt Alışveriş Merkezi'nde meydana gelen patlamada ölmüş gibi görünen Jim Hopper’ın (David Harbour) kaderiyle alakalı.

Pek çok hayran Hopper’ın aslında ölmediğini umuyor ve bir şekilde sağ sağlim kurtulduğunu düşünüyor. Dizinin ek sahnesinde kötü Rusların bahsettiği “Amerikalı'nın" Harbour'ın karakteri olabileceği iddia ediliyor. Böyle olması için nefesimizi tuttuk bekliyoruz.

Bu iddianın asılsız olmadığına inanmamızı sağlayabilecek bir neden Star Wars’a, özellikle de Bölüm V - İmparator'a dayanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şöyle ki Politico’dan Bill Kuchman’ın ortaya attığı hayran teorisine göre Hopper’ın karakter gelişim hikayesi Han Solo’nunkine benziyor. Hem de tam ortadan kaybolduğu "ölüm" anlarına kadar. Görünüşte ölmeden önce iki karakter de “Cehennemde görüşürüz” diyor.

Bunun ardından Han Solo hayatta kaldı ve izleyiciler bunu Jedi’ın Dönüşü filminde öğrendi. Luke Skywalker ve Lando Calrisian bu arkadaşını, tutsaklarını Sarlacc Çukuru’nda yem eden Jabba the Hutt’ın elinden kurtardı.

Hopper “Amerikalı” olarak anılan kişiyse, iki karakteri tutsak edenler arasında bir paralellik çizilebilir. Ne de olsa dizinin ek sahnesinin sonunda Ruslar Demogorgon'u tutsaklarıyla beslerken görülüyor.

Matt Duffer da Entertainment Weekly’e verdiği bir podcast röportajında olayı açığa çıkardığı görülen sözler söyledi.

Biz hep İmparator’un Dönüşü hakkında konuşuruz. Ona (Hopper) her zaman daha karanlık bir son, daima bir Han Solo fedakarlık anı vermek istedik.

Bunlarla birlikte, Steve Harrington (Joe Keery) da final bölümünün son sahnesinde film kiralama dükkanında hangi filmden bahsediyor? Doğru bildiniz, İmparator’un Dönüşü.

Tüm ipuçları Hopper’ın Stranger Things’in Han Solo'su olduğunu işaret ediyor. Eğer durum gerçekten buysa Harbour’un gelecek sezonda diziye dönmesini bekleyin.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU