Kılıçdaroğlu: Gördükleriniz denizde sadece bir kum tanesi

CHP lideri, “Dünyanın ne kadar mafya pisliği varsa, paraları ile birlikte şehirlerimize geldi. Şimdi bahçelerde ceset araması yapılıyor” dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kırmızı bültenle aranan Sırp çete lideri Sarıyer'de yakalandı; polis villanın bahçesinde ceset arıyor” başlıklı habere, “Gördükleriniz denizde sadece bir kum tanesi” tepkisi gösterdi.

Kılıçdaroğlu, Twitter’dan, Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı Sırp çete lideri Zeljko Bojanic'in, cinayet şüphesiyle Sarıyer’deki bir villada gözaltına alındığına yönelik habere yorum yaptı.

“Kara para, sahibini getirir dedim. Dünyanın ne kadar mafya pisliği varsa, paraları ile birlikte şehirlerimize geldi. Şimdi bahçelerde ceset araması yapılıyor” diyen Kılıçdaroğlu, “Gördükleriniz denizde sadece bir kum tanesi” ifadesini kullandı.

CHP lideri, “Kartellere sesleniyorum; şehirlerimizi terk edin. Sizi yok edeceğiz. Kirli paranızı alın gidin. Size kurban vereceğimiz tek bir evladımız yoktur” dedi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı kazıdan bir video paylaşarak, "İstanbul’da Sarıyer'deki Ormanada sitesi. Bir evin bahçesi 3 gündür emniyet güçleri tarafından kazılıyor. 2014’ten beri burada mukim bir Sırp mafya liderinin bahçesi. İddiaya göre mafya lideri gözaltında. Kazıda üç kadın cesedi bulunmuş. Uyuştucu kuryesi oldukları iddiası var Ormanada’daki komşuları adamı Boris diye tanıyorlar ve çok efendi bir adamdı diye şaşkınlar" ifadesini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU