TTB: Fincancı bu coğrafyaya insanlığın bir emanetidir

TTB açıklamasında, “Ülkenin emek, demokrasi, etik ve bilimsel bağlamda dönüştürücü kurumlarından olan TTB'nin yargı kıskacına alınmasına son verilmelidir”ifadeleri kullanıldı

Fotoğraf: ANKA

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İnsan Hakları Kolu, TTB Genel Merkezi önünde basın açıklaması yaparak TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

İnsan Hakları Kolu Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Ayşe Jini Güneş’in, TTB ve TTB İnsan Hakları Kolu adına okuduğu basın açıklamasında Fincancının tutuklanması, “Yakın zamanda gelen bir soru üzerine basına mesleğinden dolayı bir ön değerlendirmede bulunması, konunun araştırılarak aydınlatılmasını dile getirmesi ardından hedef gösterilmesi ve tutuklanması kabul edilemez bir durumdur” diye değerlendirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Hekimler ve meslek örgütü TTB'nin bu faaliyetlerinden dolayı resmi otoritelerin sistematik baskısına maruz kalması aynı zamanda mesleki özerkliğe ve toplumun sağlık hakkına müdahaledir” denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

TTB Merkez Konseyi Başkanı, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, adli tıp profesörü, Barış Akademisyeni, yazar Şebnem Korur Fincancı bu coğrafyaya insanlığın bir emanetidir. Adli tıp profesörü olarak yaptığı bir ön değerlendirme nedeni ile tutuklanması kabul edilemez. TTB Başkanımız derhal serbest bırakılmalıdır. Ülkenin emek, demokrasi, etik ve bilimsel bağlamda dönüştürücü kurumlarından olan TTB'nin yargı kıskacına alınmasına son verilmelidir. Biz TTB'yiz, biz hekimiz, halk bize, biz halka nefesiz. Susmuyoruz, korkmuyoruz, hiçbir yere gitmiyoruz.

Aynı umutlu ve eylemci iyimserlikle mücadelmeize devam edeceğiz

Şebnem Korur Fincancı ise cezaevinden gönderdiği mesajda, “Aynı umutlu ve eylemci iyimserlikle mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU