Mussolini'nin konağının sahipleri: Faşist diktatörün hayaleti eve musallat oldu

"Yatak odasındaki makyaj masasının aynasında Mussolini belirdi"

Benito Mussolini, 1922-1943'te görev yapmıştı (AP)

Bir dönem Benito Mussolini'ye ait olan konağın sahipleri, İtalya'nın faşist diktatörünün ve ailesinin hayaletlerinin eve musallat olduğunu söyledi. Konağı müzeye dönüştüren Domenico Morosini "Burası varlıklarıyla yaşıyor. Hepsi hâlâ burada. Onları hissedebiliyoruz. Sürekli bizi izliyorlar" dedi.

Mussolini, Rachele Mussolini'yle 1924'te evlendikten sonra ülkenin kuzeyinde yer alan Forli kentindeki Villa Carpena adlı konağı inşa ettirdi. Mussolini ailesi inziva için bu evi kullandı.

2000'de İtalyan bir iş insanına satılan evde o tarihten beri kalanlar, paranormal olaylar yaşadıklarını iddia ediyor.
 

Ev
Konak, Anılar Evi adıyla da biliniyor (Marco Buonasorte Moriconi/Villa Carpena)​​​​​​​


Ev sahibi Morosini, "Bize saygı duyduklarını hissediyorum. Korkmuyoruz ama bu ruhları rahatsız etmek istemiyoruz. Bu yüzden eve geceleri girmekten uzak duruyorum" diye konuştu.

Morosini ve eşi Adele Morosini, Mussolini ailesinin köşkte önceden kullandığı eşyaları bulmak için yıllarca çabaladı.
 

Ayna

Ev sahipleri, Mussolini'nin siluetinin aynada gözüktüğünü öne sürdü (Andrea Pugliese/Ghost Hunter Padova)


Diktatörün üniformalarından birini ABD'deki bir açık artırmada satın alan Morosini, kıyafeti faşist liderin kullandığı yatağa koyunca yaşadıklarını şöyle anlattı:

O gün yanımızda bir medyum vardı. Rahatsız hissedince oturmak zorunda kaldı ve 'O burada' diye fısıldadı. Hemen ardından Mussolini'nin yüzünün karanlık gölgesi, yatak odasındaki makyaj masasının aynasında belirdi. O zamandan beri orada, sanki cama basılmış ve yansımadan çok daha fazlasıymış gibi.

Ev sahibi evin içinde gün boyunca kuvvetli rüzgarlar ve ayak sesleri duyduğunu da ileri sürdü.

Evin şöhretini duyan Ghost Hunter Padova adlı doğaüstü olaylarla ilgilenen grup, 2013'te Morosinileri ziyaret etti. Gruptan Andrea Pugliese, bir gece kaldıkları evde "kadın sesine benzeyen şeyi" kasete aldıklarını, konağın yaşlı bekçisinin bunu dinleyince Rachele Mussolini'nin sesi olduğunu söylediğini ve korktuğunu söyledi.
 

Yemek odası

Rachele Mussolini, II. Dünya Savaşı'ndan sonra Ischia Adası'ndaki sürgünden döndükten sonra bazı çocuklarıyla yıllarca bu konakta yaşadı (Marco Buonasorte Moriconi/Villa Carpena)


​​​​​​​Pugliese evde ayrıca bir uçak sesi kaydedildiğini, bunun Mussolini'nin 1941'de uçak kazasında ölen oğlu Bruno Mussolini'yle bağlantılı olabileceğini öne sürdü:

En sıradışı olay, ailenin yemek yediği masaya el feneri koyduğumuzda meydana geldi. Bir işaret istedik ve el feneri bunun ardından aniden açıldı ve sonra tekrar kapandı.

Morosini ise Pugliese ve arkadaşlarına izin verdikten sonra bir yıl boyunca rahatsız hissettiğini iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Müzeyi ziyaret edenler, Mussolini'nin çocuklarının uyuduğu odaları, babasının kendisi için yaptığı beşiğini ve kemanını görebiliyor. Evde ayrıca Etiyopya İmparatoru Haile Selassie'nin hediye ettiği duvar örtüsü ve Japonya İmparatoru Hirohito'nun bağışladığı kutsal Fuji Dağı kayası var.

Mussolini ailesine ait eski kıyafetler ve fotoğraflar da sergileniyor.

 

Independent Türkçe, CNN International

DAHA FAZLA HABER OKU