Bahçeli'den Vahap Seçer'e tepki: Saklanacak delik bulamayacaksınız

"Tankımızdan, topumuzdan, SİHA’mızdan, İHA’mızdan rahatsız olanlar terörün yedeğine düşmüş onursuzlardır, nitekim onlara huzur yüzü yoktur, onlara rahat yoktur, onlara merhamet yoktur"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer'e "silah" eleştirileri dolayısıyla tepki gösterdi. MHP lideri, "And olsun sizi kudurtmaya devam edeceğiz. Biz kahramanlık türküleri söyleyeceğiz, siz saklanacak delik bile bulamayacaksınız" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli'nin ifadelerinden öne çıkanlar şöyle:

2023 yılında başarmanın dışında bir seçenek tanımıyoruz. Hiç kimseyi öteki görmüyoruz. Ötekileştirmiyoruz. Milletimizin tüm güzelliklerini sahipleniyoruz, benimsiyoruz. Aşk nasip işidir, hesap işi değil. 

 

Kılıçdaroğlu’na: Sipariş vermek için sıraya gir

Togg’un seri üretime geçmesi hakkında konuşan Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir dizi itham yöneltti:

Dev artık uyanmakla kalmamış, muhteşem bir teknolojik atılımla ayağa kalkmıştır. Türkiye artık kendisine has birikim, imkan ve kabiliyeti ile otomobilini yapacak aşamaya gelmiştir. Bundan sadece Türkiye alerjisi olan odaklar rahatsız olur. Sayın Kılıçdaroğlu sana bir kötü haber vereyim, Togg'un seri üretimi 2023'te başlıyor. Siparişini vermek için haydi şimdiden kuyruğa gir. Togg'un törenine katılarak ortak sevinci başlattık. Kılıçdaroğlu'na diyorum ki zaman bulursan, yolunu öğrenirsen Gemlik'e gitmeni tavsiye ediyorum. Akaryakıt koyulmadığından dolayı 100 metre sonra duran Devrim otomobilinden 61 yıl sonra Türkiye'de bir çığır açılmış, müstesna bir adım atılmıştır. Yapamazsınız diyenle ters köşededir. Üretemezsiniz diyenler uçurumun dibindedir. Satamazsınız diyenler de yakında tel tel dağılacaktır. "Yerli otomobil intihardır" diyenler ise mandacılardır, hepsi yabancı beslemeleridir. Cumhurbaşkanımıza, ilgili bakanlarımıza, mühendislerimiz, iş adamlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Togg'un hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hamdolsun aşı tutmuştur. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vahap Seçer'e tepki

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer’e “İkinci yüzyıl vizyonu tank, top, İHA, SİHA, vur kır, öldür, kahramanlık türküleri... Cumhuriyet bunun için kurulmadı. Cumhuriyet medeniyet projesidir. Barış projesidir. Demokrasi projesidir” ifadeleri dolayısıyla tepki gösteren Bahçeli, şunları söyledi:

Sabrınıza sığınarak CHP’li Mersin Belediye Başkanı’nın şu alçak sözlerine dikkatinizi çekiyorum: “Vizyona bakın, gözlerim yaşardı iki gündür. Vizyona bakın, ikinci yüzyıl vizyonuna, tank, top, SİHA, İHA, vur, öldür, kahramanlık türküleri, Cumhuriyet bunun için kurulmadı.”

Belediyesinde PKK’lıları işe alıp terör yuvası haline getiren CHP’li bir belediye başkanından başka bir söz duymak mümkün müdür? Teröristler sınır içinde, sınır ötesinde, dağda, ovada, bu küstahın yönettiği belediyede yakalanıp etkisiz hale getirildikçe kuduruyorlar, çılgına dönüyorlar. And olsun sizi kudurtmaya devam edeceğiz. Biz kahramanlık türküleri söyleyeceğiz, siz saklanacak delik bile bulamayacaksınız. Tankımızdan, topumuzdan, SİHA’mızdan, İHA’mızdan rahatsız olanlar terörün yedeğine düşmüş onursuzlardır, nitekim onlara huzur yüzü yoktur, onlara rahat yoktur, onlara merhamet yoktur.

Özcan Alper’e tepki

Yönetmen Özcan Alper’e tutuklanan Türkiye Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Fincan Korur’a destek vermesi dolayısıyla da tepki gösteren Bahçeli, şunları söyledi:

Sözde bir film yönetmeninin, düzenlenmiş bir ödül töreninde, PKK havarisi, terör heveslisi Tabipler Birliği Başkanı için, “sırf barış dedi diye hapse attılar” sözü ve aldığı kirli ödülü söz konusu bölücü şahsa ithaf etmesi de zillet ittifakının kokuşmuş ana fikri, ana eğilimidir.

Terörizme, ihanete, melanete, rezalete barış diyenler, barışın yegane düşmanıdır. Bu tiplerin barış, adalet, demokrasi ve özgürlük çıkışları Türkiye’ye kurulmuş bir nevi bombalı tuzaktır. Buna karşılık doğrudan yana tavır alan, Türk Silahlı Kuvvetleri’mize iftira atıldığını haykıran, bu suretle milletimizin takdirini toplayan gerçek sanatçımız Burak Haktanır’ın cesareti ve dik duruşu da hakikaten alkışlanacak düzeydedir ve kendisini tebrik etmek, helal olsun demek boynumuzun borcudur.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU