The Irishman: Robert De Niro ve Joe Pesci, Martin Scorsese’nin Netflix filmi için yeniden bir araya geldi

Film, De Niro ve Scorsese’nin 9. işbirliği olma özelliğini taşıyor

Sinemaseverlere sonsuz gibi gelen bir sürenin ardından Martin Scorsese’nin yeni gangster filmi The Irishman’e dair nihayet gerçek bir işaret yakaladık.

The Irishman, yönetmenin 2017’de vizyona giren dram türündeki Silence’dan bu yana ilk filmi. Prömiyerini 27 Eylül'de New York Film Festivali’nde gerçekleşeceği doğrulanan film Robert De Niro ve Joe Pesci’yi 1995 yapımı Casino’dan sonra ilk kez bir araya getirecek.

 

the-irishman-de-niro-pesci - netflix.jpg
(Netflix)

 

The Irishman’deki büyük buluşmayı gösteren yeni fotoğraflarda De Niro eski tetikçi “The Irishman” lakaplı Frank Sheeran, Pesci ise Russell Bufalin rolüyle karşımızı çıkıyor. 

Diğer fotoğrafta Al Pacino, Ray Romano ve Bobby Cannavale’i görüyoruz. 

 

the-irishman-netflix.jpg
(Netflix)

 

Film, 75 yaşındaki De Niro’nun 1959’da geçen sahnelerde 30 yaşında görünmesi için birçok CGI tekniğine ihtiyaç duyduğundan Scorsese’in bugüne kadarki en pahalı projesi oldu.

Yönetmenin uzun süredir üzerinde çalıştığı gangster filminin haklarının Cannes Film Festivali’nde alınmasıyla 2016’da yapım süreci başlamıştı. Daha sonra 105 milyon dolara (yaklaşık 581 milyon TL) filmin haklarını satın alan Netflix yapım için 125 milyon dolarlık (yaklaşık 691 milyon TL) bütçe belirlemişti. 

Charles Brandt’in I Heard You Paint Houses, The Irishman kitabından uyarlanan film, De Niro ve Scorsese’nin 9. işbirliği. İkili bu projenin ardından 10. işbirliklerini de gerçekleştirmeyi planlıyor. Bu yeni projede ekibe Leonardo DiCaprio da dahil olacak.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Irishman kasımda Netflix’te yayımlanacak. Filmin gelecek yılki Oscar ödüllerinde yarışabilmesi için sınırlı sayıda salonda vizyona girmesi de bekleniyor.  

Hazirandaki bir röportajda Scorsese, The Irishman’e yatırım yapmak isteyen tek şirketin Netflix olduğunu söylemiş, “Başka kimse yatırım yapmadı. Kimse” diye konuşmuştu. Scorsese’nin aynı zamanda Bob Dylan belgeseli Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story By Martin Scorsese için de Netflix’le işbirliği bulunuyor. 

Scorsese, “Filmi sinema salonlarında belki de asla gösterilmeyeceğini kabul ederek yapmaya karar verdik. ‘Salonlarda gösterim için birkaç hafta ya da buna benzer bir zamanınız olur’ dediler. Tamam dedim. Amaç filmi yapmaktı” ifadelerini kullanmıştı. 

Ajanslardan da yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren:  Çağlar Paldar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU