Adele'in son klibindeki Hamlet göndermesi, hayranlarının gözünden kaçmadı

Hayranlar yeni klibin "güzel" görsellerini övgüyle karşıladı

John Everett Millais, Adele'in son klibinde esinlendiği ünlü tablosu Ophelia'yı 1851'de resmetmişti (Sony / Tate Müzesi)

Adele, son teklisinin klibinde ünlü bir tabloya gönderme yaparak hayranlarını sevindirdi.

Ünlü şarkıcı, çarşamba günü (26 Ekim) son teklisi I Drink Wine'ın klibini yayımladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Klipte Adele, elinde bir kadeh şarapla şişme botla nehirde yüzerken, inşaat işçilerinin ve balık tutan erkeklerin yanından süzülerek geçerken ve etrafı senkronize yüzücülerle çevriliyken görülüyor.

Şarkının sonuna doğru kamera geri çekilerek tüm sahnenin bir stüdyo alanında geçtiğini ve günbatımı arka planının aslında animasyonlu bir ekran olduğunu gösteriyor.

Son sahnede Adele, altın pullu elbisesiyle şakayıklarla çevrili suda uzanıyor.

Adele Twitter'da yönetmen Joe Talbot'a, "Buna bir dünya yarattığın ve en inanılmaz yaratıcı kişileri bir araya getirdiğin için teşekkürler Joe Talbot, çok yeteneklisin ve hepinizle çalışmış olmaktan onur duyuyorum!" yazarak teşekkür etti.

Adele'in hayranları videoyu bir "başyapıt" olarak nitelendirirken, birisi, "Vay canına, ne efsanevi bir ses. Şarkı dinlendirici ve muhteşem, sakin ve güçlü. Görseller hem geleceğe umutla bakıp hem de şimdiki anda kalarak nostaljik bir his veriyor. Bu, sanat" diye yazdı.
 


Bazı sosyal medya kullanıcıları, görselleri John Everett Millais'in Hamlet'teki Ophelia'yı çiçeklerle çevrili bir şekilde suda yüzerken resmettiği ünlü tablosuna benzetti.

Bir kullanıcı, "Adele'in 'I Drink Wine' klibinde Ophelia'dan esinlendiğini biliyorum, bu arada çok da severim ama bunu görmezden gelemiyorum" diye yazdı.

Bir başka tweet'te ise "Adele, Ophelia'yı mükemmel bir şekilde yeniden yaratmış" dendi.
 


Birisi de "Bebeğim, her şey harika ve güzel!! Seni çok seviyoruz!" diye yorum yaptı.

Başka bir tweet'te "'I Drink Wine' çok güzel bir klipti. Her bir parçası. Bu albümle birlikte Adele'e sevgim daha da arttı. Vay vay vay" ifadeleri yer aldı.

Videonun yayımlanmasından önce Adele, "Happy Hour with Adele" adlı bir hayran etkinliğine katılmıştı.

Etkinlik sırasında Taylor Swift'in "neslimizin en büyük şarkı yazarlarından biri" olduğunu düşündüğünü söylemiş ve son iki albümünü çok sevdiğini eklemişti.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU