Just Stop Oil, bu sefer de lüks araç galerilerini hedef aldı

Van Gogh tablosuna çorba fırlatan aktivistler, "Yeni petrol ve doğalgaz, soykırım eylemidir" dedi

İskoç protestocular, eylemi petrol ve doğalgaz anlaşmalarına karşı düzenlediklerini söyledi (Just Stop Oil)

Birleşik Krallık merkezli Just Stop Oil (Sadece Petrolü Durdurun) adlı çevreci grup, yeni eyleminde lüks araç galerilerini hedef aldı.

İki aktivist, başkent Londra'da yer alan HR Owen Bugatti, Jack Barclay Bentley, Bentley Motor Cars London ve Ferrari Mayfair galerilerinde eylem düzenledi.

Çevreciler, çarşamba günkü protestolarında galerilerin camlarına, yangın tüplerine doldurdukları turuncu boyaları püskürttü.

Ferrari ve Bugatti gibi lüks araçların yer aldığı galerilere düzenlenen protestonun ardından grubun Twitter hesabından şu açıklama yapıldı:

Aktivistler, hükümetin yeni petrol ve doğalgaz lisanslarının tümünü durdurmasını talep ediyor. Petrol, iklim ve yaşam maliyetinde kriz yaratıyor; bizi daha da fakirleştiriyor ve öldürüyor. Yeni petrol ve doğalgaz, soykırım eylemidir.

Aktivistlerden Carmen Lean, "Petrol ve doğalgaz için muazzam faturalar ödüyoruz fakat bunun, çocuklarımızın ödeyeceği bedelin yanında bir değeri yok" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

28 yaşındaki mimarlık öğrencisi, "Yeni petrol ve doğalgaz dünyadaki herkes için ölüm cezası anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Aktivistlerden Emma Brown ise "Westminister'daki toksik hükümetin, bu sefer de iflas etmiş enerji sistemimizle ilgili bir U dönüşü yapmasını istiyoruz" dedi.

31 yaşındaki eylemci "Bu yaşam maliyetlerine ve iklim krizine karşı doğrudan bir eylem. Milyarderlerin kâr ettiği petrolü istemiyoruz" diye konuştu.

Londra'daki Metropolitan Polisi Teşkilatı'nın açıklamasında, iki eylemcinin de olay yerinde yakalandığı belirtildi.
 


Just Stop Oil grubu, geçen hafta da Hollandalı ressam Vincent Van Gogh'un tablosuna çorba fırlattıkları eylemle gündeme gelmişti.



Independent Türkçe, New York Post, Sky News

DAHA FAZLA HABER OKU