Erdoğan, sosyal konutların temel atma töreninde konuştu: Ülkemiz külliye, cami, han, hamam ve meydanlarla Türkiye Yüzyılı'na hazırlanıyor

Erdoğan, "250 bin konutluk ilk etabı 2028'e kadar da 500 bin konutun hepsini bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Sincan'da İlk Evim, İlk İşyerim Projesi İlk Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Hükümete geldiklerinde TOKİ vasıtasıyla inşa edilmiş konut sayısının 43 bin olduğunu söyleyen Erdoğan, "Biz bugün bu rakamı 1 milyon 170 binin üzerine çıkardık. Nereden nereye" dedi.

Dünyadaki gelişmelerin Türkiye'yi de etkilediğini belirten Erdoğan, "Konut ve kira fiyatlarında yaşanan hiçbir ekonomik ölçüyle kıyaslanamayacak artışlar vatandaşları mağdur etti. Ev sahipleri kiracılarına zulmetti. Yüksek kiralar uyguladı. Kira artış sınırlamaları gibi tedbirleri hayata geçirirken arzdaki artışı temin edecek çalışmaları başlattık. 2019'da 50 bin bir sonraki yılda 100 bin haneyi kapsayan iki ayrı Sosyal Konut projesine milletimizin gösterdiği ilgiden de aldığımız cesaretle en büyük kampanyayı planladık. 500 bin konut 250 bin arsa, 50 bin işyeri kampanyamız bu hazırlığın neticesidir. Arsa sayısını 1 milyona çıkardık" diye konuştu.

"En büyük mükafat bu vatandaşlardan aldığımız duadır" diyen Erdoğan, "Yeni kampanyamızın temelini atarken vatandaşlarımızın duasına talibiz" ifadesini kullandı.

"Yalan yok, ne dediysek o"

"250 bin konutluk ilk etabı 2028'e kadar da 500 bin konutun hepsini bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Yalan yok, ne dediysek o. Depremle sarsılan şehirlerimizdeki vatandaşlarımızı konut inşa ederek nasıl en kısa sürede konutlarına kavuşturduysak bu projeyi de hayata geçireceğiz. Ülkemizin yönetimine talip olarak yola çıkarken Türkiye'de artı hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demiştik. Hamdolsun 20 yılda her alanda ülkemize asırlık hizmet kazandırarak milletimize verdiğimiz sözü tuttuk. İllerimizin ilçelerimizin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattık. Bunu iddia ile söylüyoruz.

"Ülkemiz kuzeyinden güneyine doğusundan batısına tüm şehirleriyle külliye, cami, han, hamam ve meydanlarımızla Türkiye Yüzyılı'na hazırlanıyor" diyen Erdoğan, " Ülkemizin 450 ayrı noktasında yürüttüğümüz millet bahçeleri projeleriyle her yaştan insanımıza yeni nefes alanları açıyoruz" diye konuştu.

İlk Evim projesinde ilk etapta 250 bin sosyal konut kapsamında Ankara’da 2 bin 171, Kırşehir’de 458, Yozgat’ta 141, Konya’da 206, Kahramanmaraş’ta 210, Diyarbakır’da 158, Elazığ’da 88, Tunceli’de 118, Erzurum’da 158, Amasya’da 87, Bolu’da 206, Zonguldak’ta 595, Afyonkarahisar’da 364, Uşak’ta 158, Manisa’da 78, Aydın’da 265, ve Muğla’da 154 konut olmak üzere 5 bin 615 konutun ilk temelleri atıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU