CHP'den Erdoğan'a: Muhafazakârlığı doların yeşiliyle sınırlı olanın devrimciliği de Soros'un renkli devrimciliği olur

CHP Sözcüsü Öztrak, "Kayınpeder, damat bir oldunuz. Seçimlerde sahte istikrar havası basmak için Merkez Bankası kasasındaki 128 milyar doları buhar ettiniz" diye konuştu

Fotoğraf: ANKA

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde; MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı yaptı.

Açıklamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Öztrak, "Katıra, ‘baban kim’ diye sormuşlar. ‘Aygır at dayımdır’ demiş. İnsanlar âleminde de bazıları geçmişinden utanır, sıkılır. Utandığı için de ya geçmişi çarpıtır. Ya da bukalemun misali renkten renge girerek, geçmişinden kurtulmaya çalışır. Türkiye’de de geçmişinden kaçmak için sık sık elbise değiştiren siyasetçilerin başında Erdoğan gelmektedir" ifadelerini kullandı.

"Kayınpeder, damat bir oldunuz 128 milyar doları buhar ettiniz"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öztrak şöyle devam etti:

Tarih: Bundan 20 yıl önce, 17 Mayıs 2003’te ne diyor Erdoğan? ’Milli Görüş elbisesini dışarıda bıraktık.’ İşte o gün bu gündür Erdoğan’ın ne milliliği kaldı, ne de kendine ait bir görüşü. Bu manşetlerin atıldığı o dönemlerde ABD Dışişleri Bakanı Neo-con düşüncenin önde gelen isimlerinden Rice, ABD Gazete Editörleri Derneği üyelerine yaptığı konuşmada; ‘Elimizde Türkiye örneği var. Bence bunlar Ortadoğu için umut olmalı. Böylece, daha ılımlı siyasi güçleri bulup İslam ile demokrasi arasında doğru ilişki kurabilen her ikisine de hizmet eden kurumları oluşturabilen bütün insanlara hoşgörülü bir demokratik süreç ortaya çıkabilir’ diyordu. Erdoğan, CIA ’in masalarında yazılan, ‘Ilımlı Müslüman’, ‘Ilımlı İslam’ senaryolarının baş aktörüydü.  Daha Başbakan bile değilken, ‘Partimiz ılımlı Müslümanların ortak değerlerini temsil etmektedir’ diye, konuşuyordu. Sonunda Erdoğan, ‘İslam’ı güncelleme’ noktasına kadar geldi. Sonra da tabanından gelen tepkilerle çark etti. Yine elbise değiştirdi. Anlaşılan şimdilerde birileri Erdoğan’a yeni bir elbise dikme çabası içinde. Ağzından; ‘Muhafazakâr devrimcilik’ gibi bir laf hiç düşmüyor. Muhafazakârlık kim? Devrimcilik kim? Erdoğan kim? Muhafazakârlık adı üstünde… Muhafaza etmek, korumaktır… Allah aşkına! 20 yılda Erdoğan, neyi muhafaza etti. Bu ülkenin derelerini, ormanlarını dağını, taşını rantçıya, yandaşa peşkeş çektiniz. Çocuklarımızın, torunlarımızın hakkını doların yeşili için talan ettiniz. Muhafaza falan etmediniz. Beytülmali devletin Hazinesini mi muhafaza ettiniz? Kayınpeder, damat bir oldunuz. Seçimlerde sahte istikrar havası basmak için Merkez Bankası kasasındaki 128 milyar doları buhar ettiniz. 

"Sevsinler sizin devrimciliğinizi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ben muhafazakar devrimciyim" ifadesine de tepki gösteren Öztrak, "Devrimcilik meselesine gelirsek… Bazen bir karelik fotoğraf bin sayfalık söze bedeldir. Muhafazakârlığı doların yeşiliyle sınırlı olanın devrimciliği de olsa olsa Soros’un renkli devrimciliği olur. Allah aşkına! Şu fotoğrafa bir bakın… Boğazında balıkçı yaka kazak. İsviçre Alplerinde, Davos’un otel odalarında, Soros’un masasında yanında rüşvetten aklanmamış makaracı eski Bakanı… Sevsinler sizin devrimciliğinizi… Bu toprakların görüp yaşadığı en büyük devrim, Cumhuriyet ve onun devrimleridir. Ama AK Parti’nin önde gelen siyasetçileri hala Cumhuriyetle, Cumhuriyet devrimleriyle kavgalı. Grup Başkanvekiliniz Mahir Ünal’ın; ‘Maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hâsılı bütün düşünmemizi yok etmiştir” sözlerini, nereye koyalım? Hangi devrimciliğe dâhil edeceğiz. Teamüllere göre, parti Genel Başkanının, parti Sözcüsünün, Grup Başkanvekillerinin sözleri, partiyi bağlar. Bu sözler Erdoğan’ı da bağlar. Erdoğan çıksın, bu sözlerin neresinde olduğunu millete bir söyleyiversin. Bu, sizin ve partinizin resmi görüşü müdür?" diye sordu.

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU