Sudan Askeri Geçiş Konseyi Başkanı, 5 kişinin öldürülmesini kınadı

Sudan Askeri Geçiş Konseyi Başkanı, El-Ubeyd kentinde 5 kişinin öldürülmesini kınayarak “Bu kabul edilemez bir suç” ifadesini kullandı

Fotoğraf: Reuters

Sudan Askeri Geçiş Konseyi (AGK) Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, Sudan’ın Kordofan eyaletine bağlı Elubeyd kentinde 5 kişinin öldürülmesini yasa dışı bir suç olarak nitelendirdi.

El-Burhan, televizyonda yayınlanan açıklamasında, "5 kişinin öldürülmesi kabul edilemez bir suç. El-ubeyd kentinde meydana gelen olay talihsiz ve üzücüdür. Silahsız vatandaşların öldürülmesi kabul edilemez ve yapanlar derhal hesap vermeli ve onlar hakkında soruşturma açılmalı” ifadelerini kullandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

5 kişinin hayatını kaybettiği sokak gösterilerinden sonra, eyalette olağanüstü hal ilan eden Kordofan Valisi, ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Sudan Doktorlar Birliği (CCSD), 19 Temmuz'da yaptığı yazılı açıklamada, Aralık 2018’den bu yana süren protesto gösterilerinde hayatını kaybedenlerin sayısının 246'ya ulaştığını bildirmiş ve binin üzerinde yaralı bulunduğu kaydetmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU