CNN, NFT projesini durdurma kararı aldı

Bazı koleksiyonerler, ABD merkezli haber kuruluşunu dolandırıcılıkla suçladı

CNN, projenin iptaline yönelik bir gerekçe göstermedi (Reuters)

ABD'nin önde gele yayın kuruluşlarından CNN, Vault adlı NFT projesini durdurma kararı aldı.

Twitter'daki Vault by CNN hesabından yapılan paylaşımda projeye devam edilmeyeceği duyuruldu.

Açıklamada Vault'un ilk etapta 6 haftalık deneysel bir çalışma olarak ortaya çıktığı ama alınan destekle birlikte çok daha büyük bir projeye dönüştüğü belirtildi.

Şimdiye dek oluşturulan Vault NFT koleksiyonunun mevcut haliyle kalacağı ifade edilirken, projenin durdurulmasına ilişkin bir gerekçe sunulmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CNN, geçen yıl tanıttığı Vault kapsamında önemli haber olaylarının NFT versiyonlarına yer verilen bir platform hazırladıklarını duyurmuştu.

Press Gazette adlı internet sitesi, CNN'in nisan itibarıyla NFT satışlarından en az 300 bin dolar kazandığını bildirdi. Öte yandan yayın kuruluşu, kazancına dair resmi bir açıklama yapmadı.

Bazı NFT koleksiyonerleriyse CNN'in projeyi iptaline tepki gösterdi.

Mesajlaşma platformu Discord'daki bazı kullanıcılar, haber kuruluşunu "rug pull" adı verilen dolandırıcılık yöntemine başvurmakla suçladı.

Bu terim, kötü niyetli niyetli geliştiricilerin, projelerinin değerini yükselttikten sonra işlemlere son verip kazandığı paralarla kaçtığı dolandırıcılık yöntemini tanımlamak için kullanılıyor.

Kendisini "Jason" olarak tanıtan bir CNN çalışanıysa kullanıcıların kayıplarının FLOW token'lar ya da stablecoin cinsinden ödemelerle cüzdanlarına geri yatırılacağını söyledi.



Indepedent Türkçe, The Verge, Press Gazette

DAHA FAZLA HABER OKU