Bakan Koca açıkladı: İnsanlıkla bağdaşmayacak davranışların gösterildiği özel hastanenin faaliyeti durduruldu

Koca, “Suçlular müstahak oldukları cezayı alacak” dedi

Görsel: Sosyal medya

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul İçerenköy Bayındır Hastanesi'nin faaliyetinin durdurulduğunu bildirdi.

Koca sosyal medya hesabından, “Sağlık hizmeti ilkeleri ve insanlıkla bağdaşmayacak davranışların gösterildiği özel hastanenin faaliyeti durdurulmuştur” diye yazdı.

“Suçlular müstahak oldukları cezayı alacak” açıklaması yapan Koca, “Sağlıkta güven sarsıcı hiçbir fiile toleransımız yoktur. Mesleğimizin gerçek mensuplarının üzüntüsü tarif edilemez” dedi.

Ne olmuştu?

İstanbul'da İçerenköy Bayındır Hastanesi'ndeki sağlık çalışanının, yaşlı ve konuşamayacak durumdaki kadın hastaya hakaret edip, yüzüne para attığı görüntüler tepki uyandırmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, sağlık çalışanının yaşlı hastaya kötü muamelede bulunduğu görüntülerle ilgili soruşturma başlatmıştı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, İçerenköy Bayındır Hastanesi'ndeki yoğun bakımda yatan yaşlı bir hastanın yüzüne hastane görevlilerince para konularak korkutulduğunu ve hastaya karşı aşağılayıcı davranışlarda bulunulduğunu gösterir bir videonun sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde gündeme geldiğinin görüldüğü belirtilmişti. 

Açıklamada, "Bahse konu eylemlerle ilgili olarak sorumluların süratle tespiti ve haklarında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri kullanılmıştı. 

"Suçlular kesinlikle cezasını çekecek"

Diğer yandan Sağlık Bakanı Koca da konuyla ilgili müfettiş görevlendirildiğini ve suçluların kesinlikle cezasını çekeceğini bildirmişti. 

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün medyada paylaşılan, İstanbul'da bir özel hastanede önceden kaydedildiği anlaşılan kabul edilemez görüntüler üzerine derhal Sağlık Bakanlığı müfettişlerini görevlendirdim. Duruma vaziyet edildi. Başsavcılığımız adli işlemleri başlattı. Suçlular kesinlikle cezasını çekecek" ifadesini kullanmıştı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU