AK Parti'li Kurtulmuş: Ümit ediyorum ki, Kılıçdaroğlu bu samimiyet sınavından başarıyla geçer

CHP'nin "başörtüsü hakkını güvence altına alacak yasa teklifi" ile ilgili konuşan Kurtulmuş, "CHP'nin ortaya koyduğu kanun teklifinde de ciddi sorunlar var. Yoruma açık bir şekilde tasarlanmış" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA (Arşiv)

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN TÜRK canlı yayınında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa teklifiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP'nin "başörtüsü hakkını güvence altına alacak yasa teklifi" ile ilgili konuşan Kurtulmuş, "CHP'nin ortaya koyduğu kanun teklifinde de ciddi sorunlar var. Yoruma açık bir şekilde tasarlanmış" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in "Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!" sözleri ile ilgili de Kurtulmuş şunları söyledi:

O zaman bu parlamento ne işe yarıyor. Tam da dediğimiz zihniyet meselesi budur. Biz burada yeni bir tartışma olsun istemiyoruz. Haydi hodri meydan. Destek versinler bir günde geçirelim. Bunu yaklaşan seçim nedeniyle bir bilek güreşi haline çevirmeyelim. Bu başörtüsüyle ilgili teklife destek vermek zorundadır. Bu hak ve özgürlük meselesidir. İnsanlara büyük bir psikolojik baskı yapılan bir zulümden bahsediyoruz. Şu an başörtülü teğmenlerimiz var, rahatsız olanları görmedim. Yasayı değiştirebilirsiniz, mühim olan zihniyeti değiştirebilmektir. Memlekette bir tane irade sahibi vardır o da millettir. Bir helalleşme sözü söylüyor. Kusura bakmasın, helalleşmeden önce, geçmişte yapılanlardan pişman olduğunuzu söyleyin. Helalleşmek istiyorsa, buyurun özgürlük alanlarını perçinleyelim.  Biz çok seçim gördük. Seçim kampanyalarını biliyoruz. Bu millet, neyin oy için neyin hak hukuk için söylendiğini bilir. 

Kurtulmuş ayrıca, "Her ne kadar grup başkanvekili öyle söylese de CHP'nin bu durumu gözden geçireceği kanaatindeyim. Ümit ediyorum ki, Kılıçdaroğlu ve CHP bu samimiyet sınavından başarıyla geçer" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU