Onur Şener cinayetinde tutuklananlar kamu görevinden uzaklaştırıldı

Bakanlığın Bilgi Notu’nu Haluk Levent paylaştı

Fotoğraf: AA

Haluk Levent, Onur Şener cinayetinden tutuklanan iki kişinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açığa alındığını bildirdi.

Müzisyen Onur Şener cinayetine dair 3 kişi tutuklanmıştı.

Olayı sosyal medyadan ilk duyuran isimlerden biri olan Haluk Levent, Şener cinayetinden tutuklanan iki kişinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açığa alındığını kaydetti.

Levent "Çalışma Bakanlığından tarafıma şöyle bir açıklama geldi. İletmek istedim. Ayrıca sayın bakanımız Vedat Bilgin'in iki çalışanı açığa aldığını söylediler. Olayla ilgili iki müfettişin görevlendirilmiş. ‘Bizler de bu olayın takipçisi olacağız" kimsenin şüphesi olmasın dediler” paylaşımını yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii de (TUSAŞ) cinayetinin şüphelileri arasında yer alan Semih Soyalp'in iş akdinin feshedildiğini bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Ankara'da müzisyen Şener'in hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayda isimi geçen Soyalp, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından işten çıkarıldı.

Ne olmuştu?

Polis tutanağına yansıyan ifadelere göre, 2 Ekim'de Çayyolu semti Mutlukent Mahallesi'ndeki eğlence mekanına gelen grup, o sırada sahnede olan müzisyen Onur Şener'den şarkı istedi.

Şener'in bu talebi reddetmesi üzerine gruptan 3 kişi müzisyenle tartışmaya başladı. Kavgaya dönüşen olayda boğazından cam parçalarıyla ağır yaralanan ve hastaneye sevk edilen Şener, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Olayın ardından gözaltına alınan 5 kişiden 3'ü tutuklandı, 2'si adli kontrolle serbest bırakıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU