Erdoğan, İmamoğlu'nu hedef aldı: "İşin bir ucundan tutayım" gibi bir derdi yok

"Şu anda göreve geldiğinden beri her taraf çukur"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da yoğun yağış yaşandığı bir gün şehirde bulunmayan büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’na tepki gösterdi.

Erdoğan, Pendik-Sabiha Gökçen metrosunun açılışında yaptığı konuşmada İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan’ın İmamoğlu'na ve CHP'ye yönelik eleştirileri şöyle:

Muhalefet inşaatı başlamış metro hatlarına hafriyat dökerken, bakanlığımız ve belediyelerimiz vatandaşlarımızı raylı sistemlere kavuşturuyor.

İstanbul’da sel oluyor, kar yağıyor, kriz çıkıyor, anında bakanlarımızla olay yerindeyiz. Belediye başkanı nerede? Bodrum’da.

İlgili bakanlarımız İstanbul’u kendi haline bırakmıyor. Bizim tek gayemiz bu ülkeye, bu şehre hizmet etmektir.

Mevcut Belediye Başkanı 'Ben de bir köşesinden tutayım.' Yok, böyle bir derdi yok. Şu anda göreve geldiğinden beri her taraf çukur.

“Aile kurumuna sahip çıkacağız”

Erdoğan, konuşmasının devamında “Aile kurumumuza yönelik saldırılara göz yummayacağız" dedi ve şunları söyledi:

Kimseyi ötekileştirmeden bu şehirde yaşayan herkesi kucaklayacağız. Kimseyi dışlamayacağız. Elbette bunu yaparken istikbal ve istiklalimizi korumaya öncelik vereceğiz, aile kurumumuza yönelik saldırılara da kesinlikle göz yummayacağız. Milleti millet yapan ailedir. Bu aileye bizden daha iyi sahip çıkan bir parti olamaz. Gençlerimizi mankurtların eline düşürmeyeceğiz. Batı'da asla teşebbüs edemeyecekleri rezillikleri burada sergilemek isteyenlerin derdi geleceğimize darbe vurmaktır. İstanbul hallkıyla birlikte şehrimizi, sadece güvenli, huzurlu, müreffeh değil aynı zamanda evlatlarımızın geleceğinin teminatı olan bir yer haline getirmekte de kararlıyız. 

Mersin’deki saldırı: Teröristleri aklama görevini CHP üstlendi

Mersin’de polisevine yapılan saldırıya dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Sinsi senaryonun en alçak örneklerinden biri” değerlendirmesini yaptı ve şunları kaydetti:

Son dönemde terör örgütlerinin huzur iklimini bozmak için yeniden harekete geçirildiğini görüyoruz. Mersin'deki son saldırı sinsi senaryonun en alçak örneklerinden biridir. Kimi kullanıyor, terörde kadınları kullanıyor. 2 kadın kendilerine bomba bağlıyor ve polisevine saldırıyor. Bu 2 kadın teröriste bir yerde acıyorum. Bu partinin kadın mensupları hadi bakalım konuşun, Kandil'de bu kadınları yeriştirenler benim ülkemin kadınlarına bunun hesabını verebilirler mi? Diyarbakır'daki malum partinin önünde aylardır, yıllardır duran Diyarbakır annelerine bunun hesabını verebilirler mi? PKK'nın Suriye'de ABD'nin kontrol ettiği yerde bu eğitim yapıldı. Bu teröristleri kamuoyu önünde savunma, aklama görevini de CHP üstlenmiştir. Kimlere bu alçak oyunda hangi rolün verildiğini görüyorsunuz değil mi? Amaç, Türkiye'nin huzurunu, istikrarını bozmaktır. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU