Demirtaş: Demokratik siyasette ısrar ve barış politikasından kimse geri adım atmamızı beklemesin

Demirtaş, her koşulda ilkelerini savunacaklarını ifade etti

Fotoğraf: Sosyal medya

Edirne’de tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Demokratik siyasette ısrar ve barış politikası, bizim için ilkeseldir. Kimse geri adım atmamızı beklemesin” dedi.

Demirtaş Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

Demokratik siyasette ısrar ve barış politikasından kimsenin geri adım atmalarını beklememesi gerektiğini kaydeden Demirtaş, “Her koşulda ilkelerimizi savunacak, halkın demokratik çözüm ve barış isteğini tüm olanaklarımızla, gür sesle söylemeyi sürdüreceğiz. Faşizmi yıkacak, mutlaka kazanacağız” ifadelerini kullandı.

Demirtaş, Mersin'de bir polisin şehit olduğu saldırıyı kınamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Mersin'deki silahlı saldırıyı kınıyorum. Siyasetin sorumluluğu, şiddet dışı çözümlerde ısrarcı olmaktır” diyen Demirtaş’ın paylaşımında “Ölümleri durdurmaktır. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız, demokratik siyasette ısrarcı olacağız. Bunun herkes tarafından net olarak bilinmesini isterim" ifadeleri yer almıştı.

Bu gelişmelerin ardından polisevine yönelik terör saldırısını PKK üstlenmişti.

PKK açıklamasında çeşitli iddialar yer almış, “…Kürt halkını ve değerlerini korumak için kendisini feda eden fedaileri, hangi gerekçeyle olursa olsun düşman diliyle kınaması ancak sindirilmişlikle ifade edilebilir…”  denilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU