Putin, Ukrayna'nın 4 bölgesinin Rusya'ya bağlanmasına yönelik anlaşmaları imzaladı

Ukrayna'nın dört bölgesini ilhak etmek için düzenlenen törende konuşma yapan Putin, Rusya'nın dört yeni bölgesi olduğunu söyledi

Fotoğraf: Reuters

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna’nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya'ya bağlanmasına yönelik anlaşmaları imzaladı.

Kremlin'deki St George's Hall'da, Ukrayna'nın dört bölgesini ilhak etmek için düzenlenen törende yaptığı konuşmada Rusya'nın dört yeni bölgesi olduğunu ve Ukrayna'daki "referandum" ile insanların tercihini yaptığını söyledi.

Putin, Rusya’ya katacakları bölgeleri müzakere konusu etmeyeceklerini belirterek, “Kiev yönetimini, askeri eylemleri durdurmaya ve müzakere masasına oturmaya çağırıyoruz” dedi.

"Topraklarımızı savunmak için ne gerekirse yapacağız, yeni bölgelerin güvenliğini artıracağız" ifadelerini kullanan Putin, "Bu, milyonlarca insanın iradesidir. Luhansk, Donetsk, Kherson ve Zaporizhzhia bölgelerinde yaşayan halk artık sonsuza kadar vatandaşımız oluyor" diye konuştu.

Batı'yı "şeytani" olarak niteleyerek, artık Batı'nın hegemonyasının olmayacağını ve "büyük, tarihi" Rusya için savaştıklarını belirten Putin, Batı'nın ahlaki normları, dini ve aileyi reddettiğini belirterek, "Çocuklarımıza cinsiyet değiştirme ameliyatının teklif edilmesini ister miyiz?" diye sordu.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU