Kılıçdaroğlu: Öldürülen teröristin DNA raporuna rağmen, tam 2 gündür yalan söylediniz, havuz medyanız manşetler attı; raporu açıklayın

Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve Soylu’ya “Utanmıyor musunuz” tepkisi gösterdi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenerek, “Öldürülen teröristin DNA raporuna rağmen, tam 2 gündür yalan söylediniz, havuz medyanız manşetler attı” dedi.

Kılıçdaroğlu Twitter’dan, “Oysa ben ne dolaplar çevirdiğinizi iki gündür biliyorum. Bile bile yalan söylediniz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Şimdi çıkın ve teröriste ait DNA raporunu açıklayın, bu millet bir kez ağzınızdan doğru bir şey duysun. Başsavcıya dosyaya el koyun dediniz. Başsavcıya sesleniyorum, o dosyayı gizlemeye çalışma, biliyoruz gerçekleri… Utanmıyor musunuz!

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan polisevine yönelik terör saldırısını PKK üstlenmişti.

PKK’nın açıklamasında İçişleri Bakanlığı tarafından saldırıyı gerçekleştirdiği ifade edilen Zozan Tolan kod adlı Dilşah Ercan’ın “bu eylemde yer almadığı” iddia edilmişti.

Açıklamada Dilşah Ercan’ın “görevi başında olduğu” ifadesine yer verilmişti.

Mersin'de iki kadın saldırgan tarafından polisevine düzenlenen saldırıda polis memuru Sedat Gezer şehit olmuş, polis memuru Abdulkadir Öztürk de yaralanmıştı. Saldırganların, üzerlerindeki patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu ölmüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU