Selahattin Demirtaş Mahsa Amini'nin öldürülmesini protesto etmek için saçlarını kazıttı: Direnenlere bin selam olsun

Selahattin Demirtaş mesajında "Baskı ve zulme karşı direnmek sadece kadınların sorumluluğu değildir" ifadesini kullandı

Fotoğraf: Sosyal medya

Cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile koğuş arkadaşı eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Mahsa Amini'nin ölümünü protesto etmek için saçlarını kazıttı.

Selahattin Demirtaş'ın mesajnı sosyal medya hesabından paylaşan eşi Başak Demirtaş "Selahattin ile Selçuk Hoca, İran'da saçının bir bölümü açık diye gözaltına alınıp katledilen Mahsa Amini'nin katledilmesini protesto etmek ve İran'daki direnişe destek vermek üzere saçlarını kazıttılar" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selahattin Demirtaş mesajında şunları kaydetti:

Saçının teli öründü diye İran Ahlak Polisi tarafından katledilen Mahsa Amini'nin acısını yüreğimizin en derininde hissediyoruz.

Baskı ve zulme karşı direnmek sadece kadınların sorumluluğu değildir.

Kadınların öncülük yaptığı eşitlik ve özgürlük mücadelesine destek vermek ve İran'da özgürlük için direnen halkın yanında olduğumuzu belirtmek için bugün saçımızı kazıttık.

Bütün zulüm zorbalık dönemleri halkın direnişi karşısında er geç yıkılacaktır.

Direnenlere bin selam olsun.       

 Davutoğlu, Demirtaş şikayetinden vazgeçmemiş

Öte yandan  Selahattin Demirtaş’ın 'kamu görevlisine hakaret' suçlamasıyla yargılandığı dava bugün Küçükçekmece 23'ncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Demirtaş'ın 2015'te dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na karşı söylediği, 'YPG Fırat’ın batısına geçecek' sözleri nedeniyle yargılandığı davayla ilgili Ahmet Davutoğlu, şikayetinden vazgeçtiğini açıklamıştı. 

Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre, duruşmada Davutoğlu’nun şikayetini devam ettiği, mazeret bildirdiği duruşma salonunda açıklandı.

Demirtaş'tan Davutoğlu'na:  Burada olmasını isterdim

Demirtaş savunmasında hakkındaki şikayetinden vazgeçmediği ortaya çıkan Davutoğlu'na şöyle seslendi:

Ahmet Davutoğlu muhalefet lideri ve burada olmasını isterdim. Neyime şikayetçi ne kadar ceza almamı istiyor. Bir sonraki duruşmada burada olmasını istiyorum. Bunun me kadar hassas bir konu olduğuna ilişkin beyanı var. Başbakanlık yaptığı dönemdeki davalarla ilgili şikayetini geri çektiğini söyledi. Şikayetini geri çekmediği tek kişi benim. Şimdi bi defa daha Davutoğlu yine şikayetçi. Şaşkınlıkla karşılıyorum. Bir sonraki celsede müdahil olarak ondan dinlemek istiyorum.

 

 

 

 

 

Independent Türkçe, Gazete Duvar

DAHA FAZLA HABER OKU