Aladdin gişede 1 milyar dolardan fazla hasılat elde eden 5. Disney canlı aksiyon filmi oldu

Disney, sevilen klasiğin canlı aksiyon versiyonuyla bir yeni başarıya imza attı

Aladdin, dünya çapındaki gişe hasılatında 1 milyar dolardan (yaklaşık 5,7 milyar TL) fazla kazanan 41'inci Disney filmi oldu.

Will Smith, Mena Massoud ve Naomi Scott'ın başrolünü üstlendiği yapım aynı zamanda Disney’in canlı aksiyon tekniğiyle yeniden çektiği ve 1 milyar dolarlık sınırı aşan 5. film oldu. Diğer filmler arasında Emma Watson’ın başrolde olduğu Güzel ve Çirkin (Beauty and the Beast), Alis Harikalar Diyarında (Alice in Wonderland) ve Karayip Korsanları'nın (Pirates of the Caribbean) ikinci ve dördüncü filmi bulunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aladdin 1 milyar dolarlık sınırı geçen canlı aksiyon filmi unvanını Avengers: Endgame, Captain Marvel ve Örümcek-Adam: Evden Uzakta (Spider-Man: Far From Home) filmleriyle paylaşıyor. 

Film eleştirmenlerden karışık yorumlar alsa da The Independent’ın sinema eleştirmeni Geoffrey Macnab filmden “şamatalı bir macera” diyerek övgüyle bahsetmişti. Macnab filme ilişkin şunları yazmıştı:

Prodüksiyon ve kostüm tasarımı alışılmadık biçimde  cömert. İster Harikalar Mağarası'nda ister sarayın içinde olsun filmin her karesi ışıltılı görsel detaylarla dolu. (...) Epey etkileyici kıyamet efektleri ve çölden tutun da Antarktika benzeri donmuş alana kadar uzanan çekim yerleri var. Filmin sonu basmakalıp ve biraz da doruk noktasına ulaşamadan bitiyormuş gibi.

“Disney hikaye anlatıcıları, daha önce sayısız kez anlatılan bir hikayeye çok fazla yeni şaşırtmaca ekleyemiyor” diyen Macnab sözlerini şöyle sürdürmüştü:

Ama bu film muazzam bir hevesle yapılmış bir Aladdin. Eski meşhur bir yapımın yeniden paketlenip kullanılması alaycı bir hamle olabilirdi. Ne var ki burada canlandırıcı bir yolculuk olarak ortaya çıkıyor.

Ayrıca Disney'in canlı aksiyon türündeki Aslan Kral (The Lion King) yeniden çevrimi de açılış günü olmayan salı vizyona giren filmler arasında, 30,34 milyon dolarlık (yaklaşık 172 milyon TL) hasılatla en yüksek üçüncü geliri kaydetti. Film, 5. gününde 38 milyon dolar (yaklaşık 215 milyon 500 bin TL) hasılat elde eden Star Wars: Güç Uyanıyor (Star Wars: The Force Awakens) ve 5. gününde 33 milyon dolar (yaklaşık 187 milyon TL) hasılat elde eden Avengers: Endgame’in hemen arkasındaki yerini aldı. Aslan Kral ayrıca temmuzda, salı vizyona girip en çok kazanan film oldu.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU