"Alışveriş arabalı katil", 6. kadın ölümüyle ilişkilendirildi

Bir muhtemel kurban daha tespit edilirken hakim, Anthony Robinson'a açılan iki cinayet davasının büyük jüriye taşınabileceğine karar verdi

Anthony Robinson, 6 kadının cinayetiyle ilişkilendirildi (AP)

ABD'de polis, "alışveriş arabalı katil" lakaplı seri katil zanlısını 6. kadın ölümüyle ilişkilendirdi.

35 yaşındaki Anthony Eugene Robinson hakkında, 2021'de Virginia eyaletinin Harrisonburg kentinde ölü bulunan iki kadını öldürmekten iddianame hazırlandı ve Robinson polis tarafından üç kadının daha cinayetinde şüpheli olarak gösteriliyor.

Washington Post'un haberine göre tüm vakalarda, Robinson'ın çöpçatanlık uygulamalarında tanıştığı kadınları öldürmeden önce bir otel odasına çağırmasından ve cesetlerini tenha yerlere atmak için alışveriş arabaları kullanmasından şüpheleniliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NBC Washington'ın haberine göre Robinson, şimdi de kız arkadaşı Skye Allen'ın 2018'de Prince George's County'de öldürülmesiyle ilişkilendirildi.

Kurbanın annesi Stacey Allen, NBC'ye, kızını o yıl Sevgililer Günü'nde Robinson'la paylaştığı odada baygın halde bulduğunu söyledi. Kısa süre sonra kız hastanede hayatını kaybetti ve doktorlar Allen'a ölüm nedeninin kalpte ritim bozukluğu olduğunu açıkladı.

Ancak Allen, NBC'ye bu açıklamaya asla inanmadığını ve kızıyla bir flört uygulamasında tanışan Robinson'la yüzleştiğini söyledi.

Allen, NBC'ye şöyle konuştu:

Ona 'Kızıma bir şey mi yaptın?' diye sordum. Hayır dedi.

Pazartesi günü Virginia'daki bir yargıç, 54 yaşındaki Allene Elizabeth "Beth" Redmon ve 39 yaşındaki Tonita Laurice Smith'in ölümleriyle ilgili, büyük jürinin şüpheliye yöneltilen birinci dereceden cinayet suçlamalarını değerlendirmesinin geçerli sebebi olduğuna karar verdi.

O tarihlerde polis, cesetlerin geçen yıl 23 Kasım'da Virginia'nın Harrisonburg kentindeki bir ticari bölgede bulunduğunu ve alışveriş arabalarıyla oraya taşındıklarını açıklamıştı.

Polis, ölümler sırasında güvenlik kamerası görüntüleri ve cep telefonu verilerinin iddiaya göre Robinson'ın bölgede bulunduğuna işaret etmesi üzerine şüphelinin gözaltına alındığını belirtti.

29 yaşındaki Cheyenne Brown ve 48 yaşındaki Stephanie Harrison'ın cesetleri aralıkta, Harrisonburg'un yaklaşık 250 kilometre kuzeydoğusunda, Virginia'daki Alexandria kentindeki Moon Inn otelinin yakınındaki bir konteynerde bulundu.

Yetkililer, Eylül 2021'de Washington DC'deki Union İstasyonu yakınlarında cesedi bulunan Sonya Champ'in ölümüyle de Robinson'ı ilişkilendirdi.

Robinson'ın hakkında üç kadının ölümüyle ilgili iddianame hazırlanmadı.

Washington Post'un haberine göre, Prince George's County polisi, Robinson'a yöneltilen diğer yasal suçlamalar ışığında Skye Allen'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlattığını açıkladı.

Polis teşkilatı, zamanında olayla ilgili araştırma yapmadıklarını ve kadının cesedinin yakıldığını belirtti.

Ocak 2022'de, bir PGPD Cinayet Masası amiri Allen'ın akrabalarıyla konuştu. Bu konuşmalara dayanarak, PGPD'nin Kapanmamış Dosyalar Birimi, Allen'ın ölümüyle ilgili gerçekleri gözden geçiriyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU