II. Elizabeth'in cenaze töreni sırasında Prens Andrew'a bağıran kişi yakalandı

Protestocu, Epstein skandalıyla gündeme gelen Andrew'a "Sen hasta ve yaşlı bir adamsın" dedi

Prens Andrew'a bağıran gence kalabalıktan seyirciler ve polis müdahale etti (@chrismarshll/Twitter)

Kraliçe II. Elizabeth'in cenaze töreninde Prens Andrew'a bağıran protestocu gözaltına alındı.

İskoçya'nın Edinburgh şehrinde pazartesi günü düzenlenen törende, binlerce kişi Kraliçe II. Elizabeth'in naaşının Aziz Giles Katedrali'ne götürülmesini izledi.  

Ancak Kraliyet Ailesi'nin geçişi sırasında kalabalık arasından bir kişinin, Prens Andrew'a "Andrew, sen hasta ve yaşlı bir adamsın" diye bağırması ortalığı karıştırdı.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda Andrew'a bağıran gencin, kalabalıktaki bir başka kişi tarafından geri çekildiği ve susturulduğu görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birleşik Krallık'ın önde gelen gazetelerinden Telegraph'ın aktardığına göre polis, olaya müdahale ederek bağıran kişiyi gözaltına alırken, gencin "Ben yanlış bir şey yapmadım" dediği de duyuldu.

İskoçya polisinden yapılan açıklamada kimliği paylaşılmayan kişinin 22 yaşında olduğu belirtildi.

Prens Andrew'ün adı, milyarder iş insanı Jeffrey Epstein'in fuhuş ağında yer aldığı iddialarıyla son dönemde gündeme gelmişti.

Epstein, ABD'de 18 yaş altı onlarca kız çocuğuna yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmaktan tutuklanmış, daha sonra hapishanede intihar etmişti. 
 


Virginia Guiffre ise 17 yaşındayken dahil edildiği Epstein ve suç ortağı Ghislaine Maxwell'in fuhuş ağında, Andrew'ün kendisine üç farklı yerde cinsel saldırıda bulunduğunu savunmuş, York Dükü ise iddiaları defalarca reddetmişti.

Bunun üzerine ocakta II. Elizabeth, Andrew'ün kraliyet yetkilerinin ve askeri rütbesinin alınmasına karar vermişti.

Şubattaysa Guiffre ve Andrew anlaşmış, York Dükü kamuoyuna açıklanmayan miktarda bir tazminat ödemiş ve davadan vazgeçilmişti. 



Independent Türkçe, Telegraph, Insider

DAHA FAZLA HABER OKU