Twitter'ın Kaliforniya'daki veri merkezi aşırı sıcaktan devre dışı kaldı

"Kalan veri merkezlerinden birini kaybedersek, kullanıcılara hizmet veremeyebiliriz"

(AP)

Yeni bir habere göre, ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki aşırı sıcaklar Twitter'ın en önemli veri merkezlerinden birini devre dışı bıraktı.

Şirket içi bilgi notuna atıfta bulunan CNN, sosyal medya firmasının diğer ana veri merkezlerinden birinde yaşanacak bir başka kesintinin, bazı Twitter kullanıcıları için hizmetin devre dışı kalmasına yol açabileceğini bildirdi.

Eyalette yaşanan rekor düzeydeki sıcak hava dalgası, Kaliforniya'nın enerji arzını zorladı ve son çare olarak planlanan büyük ölçekli "sıralı kesintileri" güçlükle önlendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sıcak hava dalgası sırasında bilgisayarların, sunucuların ve veri depolama sistemlerinin bulunduğu depolar olan veri merkezlerindeki sıcaklıkların kontrol edilmesi, şirketlerin operasyonlarını kesintisiz sürdürebilmeleri için hayati önem taşıyor.

Üst düzey teknoloji şirketlerinin, bir veri merkezinin çökme riski altında olması durumunda diğer veri merkezlerine güvenmek için yedekleme planları olsa da, bir Twitter yöneticisinin bilgi notunda şirketin Sacramento'daki kesintinin ardından "yedeksiz bir durumda" olduğunu söylediği bildirildi.

CNN'e göre notta, "Kalan veri merkezlerinden birini kaybedersek, Twitter'ın tüm kullanıcılarına hizmet veremeyebiliriz" ifadeleri yer aldı.

Bu durum, Twitter ifşacısı Peiter "Mudge" Zatko'nun sosyal medya devinin veri merkezleriyle ilgili sorunları vurgulayan son iddialarıyla uyumlu görünüyor.

Twitter'ın eski güvenlik şefi Zatko, ABD Kongresi'ne sunduğu raporda, şirketin veri merkezlerinde üst üste yaşanan kesintilerin, şirketin sunucularını düzgün şekilde yeniden başlatamamasına yol açabileceği uyarısını yapmıştı.

Kongre'ye sunulan raporda, "soğuk önyükleme veya üst üste gelen küçük veri merkezi arızalarından bile kurtulma planı olmadan", bunun "kısa bir kesinti riskini Twitter'ın hayatta kalması için felaket ve varoluşsal bir riske" dönüştürebileceği kaydedildi.

Zatko'yu temsil eden avukatlar raporda, "Mudge, az sayıda veri merkezinde geçici ancak üst üste gelen bir kesintinin bile hizmetin haftalarca, aylarca veya kalıcı olarak devre dışı kalmasına neden olabileceğini öğrenince şoke oldu" diye yazdı.

Kaliforniya'daki ekstrem hava olayının Sacramento merkezindeki fiziksel ekipmanın tamamen kapanmasına yol açtığı bildirildi.

Bununla birlikte, kapanmanın mikroblog platformu üzerinde ne gibi etkileri olduğu belirsizliğini koruyor.

The Independent, yorum için Twitter'la temasa geçse de henüz yanıt alamadı.

Zatko, şirkete yönelik iddialarıyla ilgili olarak bugün ABD Senatosu Yargı Komitesi önünde ifade verecek.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU