Giysi kumbarasının içinde sıkıştı kaldı

Tayvan'daki olayın ardından kutuların ağzını küçültme kararı alındı

Ayakları kutudan sarkan yaşlı kadın kurtulmayı bekledi (Facebook/Keelung Polisi)

Kıyafetlerin geri dönüştürülmesi için konulan kutu, geçen hafta beklenmedik bir misafiri ağırladı. Taiwan News'ün haberine göre, bir kadın giysi kumbarasının içine düşüp orada mahsur kaldı.  

Tayvan'ın Keelung kentinde 5 Eylül'de yaşanan olayda, yoldan geçen bir kişi yardım çağrılarını duydu. Seslenen kişiyi bir türlü bulamayan yardımsever, polisi aradı.   

03.45 sularında bölgeye gelen polis memuru da başta kimin seslendiğini çözemedi. Arayışların sonunda 68 yaşındaki bir kadının geri dönüşüm kutusunda olduğu belirlendi. 

Adı gizlenen ancak Huang soyadını taşıdığı açıklanan kadın, yanlışlıkla eski kıyafetleriyle birlikte düşürdüğü telefonunu almaya çalışırken dengesini kaybettiğini söyledi. Kafa üstü inen kadın, ayakları girişe sıkıştığı için çıkamamış.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olay yerine çağrılan itfaiye memurları, giysi kumbarasının kilidini kırarak Huang'ı kurtardı. 

Korksa da ciddi fiziksel zarar görmeyen yaşlı kadın, kendisini kurtaranlara teşekkür etti. 

Yerel medyanın paylaştığı kurtarma görüntülerinde, polis memurlarının acil hattı arayan Huang'ı bulmak için iki saat harcadıklarını söylediği duyuluyor. 

Huang'ın "Bu kadar yaşlanacak kadar yaşadım ve sonunda mahsur kaldım" deyip iç çektiği de görülüyor.

Olayın ardından kent yönetimi, geri dönüşüm kutularının girişini 45 santimetreye 45 santimetre olacak şekilde küçültme kararı aldı. Daha geniş ağıza sahip kumbaralaraysa acil çıkış bölmesi konulacağı bildirildi.

 

Independent Türkçe, Taiwan News

DAHA FAZLA HABER OKU