RTÜK'ten "LGBTİ karşıtı spot" hakkında açıklama

Ebubekir Şahin: Kamu spotlarına ilişkin RTÜK kararları tavsiye niteliğinde web sitesinde yayımlanmaktadır

Fotoğraf: Reuters

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, televizyon kanalları ve radyolara “LGBTİ karşıtı kamu spotunu yayımlamayı zorunlu tuttuğu" iddialarına yanıt verdi.

Şahin, kurumun CHP’li üyesi İlhan Taşçı’nın gündeme getirdiği durumla ilgili Twitter’dan yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi:

Söz konusu spot ile ilgili hiçbir TV ve Radyo kanalına “yayınlamak zorunludur” gibi bir yazı gönderilmemiştir. Kamu spotlarına ilişkin RTÜK kararları tavsiye niteliğinde web sitesinde yayımlanmaktadır.

Ortada mevzuata aykırı hiçbir durum yoktur.Sizin yaptığınız ise kasıtlı olarak halkı yanlış bilgilendirmektir. Sn. İlhan Taşçı, siz de çok iyi biliyorsunuz ki bu uygulama ilk kez yapılmıyor, emsalleri var!

Üst Kurulumuzu itibarsızlaştırmayı kendine şiar edinmiş bir grubun ve siyasi partinin temsilciliğini ve sözcülüğünü üstlenmişsiniz, anlıyorum. Ama en azından iddialarınızı biraz araştırarak ortaya atmanızı tavsiye ederim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlhan Taşçı ne demişti?

Taşçı, şunları söylemişti:

RTÜK Başkanı, Yesevi Alperenler Ocağının LGBT karşıtı mitingine çağrı spotunu TV ve radyoların bedava yayınlanmasını istedi. Spotu Üst Kurulun onayı olmaksızın yayınlamak yetki gaspıdır. Spotun içeriği halkın bir kesimini aşağılıyıp, kin ve düşmanlığa tahrik edecek nitelikte!

LGBT karşıtı miting çağrısının keyfe göre, mevzuata aykırı sisteme yükletmek hukuk tanımamaktır. Sn Ebubekir Şahin, bu aceleniz ne, kimden neyi gizliyorsunuz, miting çağrısı sizi niye ilgilendiriyor? Amaç seçim öncesi spot adı altında ücretsiz miting çağrı dönemine hazırlık!

Her fırsatta sarayın adamı olduğunu imza attığı kararlarla kanıtlamaya çalışan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin anlaşılan şimdi de tek adamlığa hevesleniyor. Hevesin kursağında kalır haberin olsun!

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU