Trump, "ucube" dediği Mark Zuckerberg'ün geçen hafta Beyaz Saray'da kendisine misafir olduğunu öne sürdü

Eski başkan, bu tuhaf anekdotu cumartesi günkü Pensilvanya mitinginde paylaştı

Trump, Mar-a-Lago'daki malikanesine FBI tarafından baskın düzenlenmesinin ardından ilk kez miting yaptı (Reuters)

Donald Trump, cumartesi günü Pennsylvania eyaletinin Wilkes-Barre kentinde bir miting düzenledi. Mitingde artık Beyaz Saray'da olmadığını kısa süreliğine unutmuş gibi görünüyordu.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'le ilgili bir anekdot paylaşan Eski ABD Başkanı, tuhaf bir şekilde Meta CEO'sunun "geçen hafta" Beyaz Saray'daki bir akşam yemeğinde kendisinin misafiri olduğunu öne sürdü.

Eski başkan, "Geçen hafta ucube (o bir ucube) Mark Zuckerberg Beyaz Saray'a gelip bütün gece kıçımı öptü" dedi.

Trump sözlerini Zuckerberg'i taklit ederek sürdürdü:

'Efendim, akşam yemeği yemeyi çok isterim, efendim. Akşam yemeği yemeyi çok isterim. Sevgili eşimi de getirmeyi çok isterim.' Pekala, Mark, içeri gel. 'Efendim, Facebook'ta bir numarasınız. Sizi tebrik etmek istiyorum.' Çok teşekkürler, Mark. Müteşekkirim.

Trump bu tuhaf hikayeyle Zuckerberg ve sağcı adayları finanse etmesiyle tanınan diğer teknoloji milyarderi Peter Thiel'in katıldığı 2019'da Beyaz Saray'daki akşam yemeğini anımsıyor gibi görünüyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump'ın üstünden uzun zaman geçmiş bu akşam yemeğinin neden "geçen hafta" gerçekleştiğini düşündüğü ya da Zuckerberg'in eski başkana gerçekten iltifat edip etmediği belirsiz. The Independent, Meta'yla temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

2021'in başından beri Facebook'ta yasaklı olduğu göz önüne alınırsa, eski başkanın, Facebook CEO'sunun kendisine platformda şu anda "bir numara" olduğunu söylediğini öne sürmesi daha da tuhaf.

Trump'ın cumartesi günkü mitingi, FBI'ın geçen ay Mar-a-Lago'da gizli materyallere yönelik bir arama emrini uygulamasından beri düzenlediği kampanya tarzı ilk toplantıydı.

Ciddi ve derinleşen cezai soruşturmanın Trump'ın zihnindeki ağırlığı, FBI ve Biden yönetimini hedef alan mitingde açıkça görülürken Trump, ABD Başkanı'nı "halk düşmanı" diye nitelendirdi.

Bu arada FBI ve İç Güvenlik Bakanlığı, son haftalarda sosyal medyada görülen, federal ajanlara yönelik tehdit sayısının Mar-a-Lago baskınından bu yana arttığı uyarısında bulundu.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU