Star Wars: Han Solo'nun lazer tabancası açık artırmada 1 milyon dolara satıldı

Sahne aksesuarının bu miktarın yarısından daha azına satılması bekleniyordu

Han Solo (Harrison Ford) tabancasıyla (LucasFilm)

Orijinal Star Wars'ta Harrison Ford'un kullandığı sahne aksesuarı silah, açık artırmada 1 milyon doların üzerinde bir fiyata satıldı.

Sahte silah, geçen hafta sonu The Rock Island Müzayede Şirketi'nin düzenlediği ateşli silah koleksiyonu müzayedesinde satışa çıkarıldı.

1977 yapımı Star Wars'ta (daha sonra Yıldız Savaşları: Bölüm 4 - Yeni Bir Umut [Star Wars: Episode IV – A New Hope] diye yeniden adlandırıldı), bu lazer tabancası, Ford'un canlandırdığı serseri uzay kaçakçısı Han Solo'ya aitti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TMZ'ye göre, başlangıçta 300 bin ila 500 bin dolara satılacağı tahmin edilen parça, 1 milyon 57 bin 500 dolara alıcı buldu.

Sadece kurusıkı ateş edebilecek şekilde modifiye edilerek etkisizleştirilmiş bir Mauser tabancası olan silah, filmde kullanılan üç özdeş sahne aksesuarının halen mevcut tek örneği.

Star Wars hatırası niteliğindeki eşyalar, popüler kültürdeki en kazançlı koleksiyoncu pazarlarından biri olmaya devam ediyor.

2020'de, Los Angeles'ta düzenlenen çevrimiçi bir açık artırmada 800'den fazla Star Wars hatıra aksesuarı satılmıştı.

Darth Vader'ın kıyafeti ve birkaç ışın kılıcının da dahil olduğu sahne aksesuarları, popüler bilim kurgu serisinin hayranlarının teklif vermesi için müzayedeye çıkarılmıştı.

Boba Fett'in miğferi ve Kont Dooku'nun (Christopher Lee) kendine özgü kavisli kabzalı ışın kılıcı da açık artırmaya çıkarılan eşyalar arasındaydı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU