Polis atı Kaliforniya’da bira kuyruğunda çıkan kavgada dayak yedi

ABD Şerif Ofisi “Maximus otlağında dolaşarak ve yonca yiyerek iyileşiyor” dedi

(Stanislaus Kasabası Şerif Departmanı)

Kaliforniya kırsalında bir bölge fuarındaki bira kuyruğunda çıkan şiddetli kavgada bir polis devriyesi atının arka ayakları yumruklandı.

Polisten gelen açıklamaya göre Stanislaus Bölge Fuarı'nın son saatlerinde pazar gecesi saat 22:00’da başlayan meydan kavgası sonrası 5 kişi tutuklandı ve 4 polis memuru yaralandı.

Şiddet eylemleri, bir bira kabininin erken kapanması ve içki biletlerini önceden satın almış “çete kıyafetli” 15 kişilik bir grubu kızdırmasıyla başladı.

Los Angeles Times gazetesinin haberine göre Stanislaus Kasabası Şerif Departmanı'nın şerif yardımcısı, adamlardan birinden fuardan ayrılmalarını istedi. Bu esnada gruptan başka bir kişinin şerif yardımcısını yumruklamasıyla daha geniş bir meydan kavgası başladı.

 

 

Adamlardan biri, yaşanan arbedede Maximus adlı polis atının üzerine düştü ve birasını döktü. Daha sonra ayağa kalkan adam hayvanın “arka tarafını” yumrukladı.

Polis kuvveti yaptığı açıklamada “Bu kişi geri döndü ve birası döküldüğü için üzgündü. Adı Maximus olan atımızı arka tarafından yumruklamak için ilerledi. Akabinde de tutuklandı” dedi.

Omzu çıkan Şerif Yardımcısı Dalton Gonzalez tedavi görüyor. Diğer memurlarsa küçük yaralarla kurtuldu.

Polis, devriye atının iyi olduğunu ve “tamamen iyileşeceğini” söyledi. Polis ofisi “Maximus otlağında dolaşarak ve yonca yiyerek iyileşiyor. Hala adalete hizmet etmeye kararlı ve çabalarından vazgeçmeyecek” dedi. 

Olay, polisin aynı ilçe fuarında sahte senet kullanmayı deneyen bir adamı tutuklamasından sadece birkaç gün sonra yaşandı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU