Röntgen filmi korkuttu: Yılanın içinden bir metrelik piton çıktı

Florida'daki Everglades'te 109 cm'lik su mokaseni yılanı, 99 cm'lik pitonu yuttu

(Facebook/Miami Hayvanat Bahçesi)

ABD'nin Florida eyaletindeki Miami Hayvanat Bahçesi, su mokaseni yılanı tarafından yutulan Birmanya pitonunun tüyler ürpertici röntgenlerini kamuoyuyla paylaştı.

Yetkililer, pitonun vücuduna takılan bir cihazla takip edildiğini ve sonunda sürüngenin eyalete özgü daha büyük su mokaseni yılanının içinde bulunduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hayvanat bahçesi, 109 cm'lik su mokaseni yılanının 99 cm'lik pitonu Florida'daki Everglades Milli Parkı'nda yuttuğunu belirtti.

Hayvanat bahçesinin hayvan hastanesinde çekilen röntgenler, su mokaseninin pitonu kuyruğundan başlayarak yediğini ve takip cihazının da görülebildiğini gösterdi.

Miami Hayvanat Bahçesi, Facebook paylaşımında "Bir vaşağın Everglades'teki istilacı Birmanya pitonunun yumurtalarını çalıp yerken görüntülendiğini haberlerde duymuş olabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Fakat istilaya karşı mücadele eden tek yerli tür o değil! Miami Hayvanat Bahçesi'ndeki cerrahlar tarafından takip vericisi yerleştirilen bir pitonun kısa süre önce su mokaseni olarak da bilinen yerli bir yılan tarafından yutulduğu tespit edildi.

Miami Hayvanat Bahçesi'nin hayvan hastanesinde çekilen bu röntgen ya da radyografide pitonun omurgasını ve su mokaseninin içindeki vericiyi görebilirsiniz.

 


Hayvanat bahçesi, takip cihazının ABD Balık ve Vahşi Yaşam Servisi ve ABD Jeoloji Araştırmaları tarafından yürütülen bir çalışmanın parçası olarak genç bir dişi pitona yerleştirildiğini söyledi.

Miami Hayvanat Bahçesi, yılanın bu kurumlar tarafından takip edildiğini fakat vericinin Miami Hayvanat Bahçesi'ndeki cerrahlar tarafından yerleştirildiğini belirtti.

İstilacı Birmanya pitonları, Florida'ya özgü bir tür olmayıp kuşları, memelileri ve diğer sürüngenleri avlar.

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu yerli tavşan, tilki, vaşak ve rakun popülasyonlarındaki düşüşü piton popülasyonundaki artışa bağlıyor. Dişi pitonlar her yıl 100 kadar yumurta bırakabilir.

2000'den bu yana her yıl düzenlenen avlarla Florida'daki Everglades'ten 17 binden fazla piton temizlendi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU