Karamollaoğlu: İsrail'e büyükelçi atayabilen bir iktidarın, Şam'a büyükelçi ataması çok da zor olmamalıdır!

Saadet lideri, “Süreç sadece Esad ile görüşmeye de indirgenmemeli; uluslararası ve bölgesel tüm aktörler ve dengeler gözetilerek, kalıcı bir çözüm için samimi ve akılcı adımlar atılmalıdır” uyarısında bulundu

Karamollaoğlu, Saadet Partisi Haftalık Basın Toplantısı'nda konuşuyor. Fotoğraf: Saadet Partisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AK Parti iktidarının Tel Aviv'e gösterdiği hoşgörünün binde birini Şam'a da göstermeyi bilmesi gerektiğini kaydetti.

Karamollaoğlu sosyal medya hesabından hükümet politikalarını eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“İsrail'e büyükelçi atayabilen bir iktidarın, Şam'a büyükelçi ataması çok da zor olmamalıdır!” diyen Saadet lideri şöyle devam etti:

Herzog kırmızı halılarla karşılanabiliyorsa; aynı muameleyi Filistin hükümetine de gösterebilmeliydiler ve bugünden sonra Esad ile de en azından oturup konuşabilmeyi becerebilmelidirler. Ancak süreç sadece Esad ile görüşmeye de indirgenmemeli; uluslararası ve bölgesel tüm aktörler ve dengeler gözetilerek, kalıcı bir çözüm için samimi ve akılcı adımlar atılmalıdır.

“ABD Başkanları istedi diye Esad'ı düşman bilenler, şimdi de Putin istedi diye sadece Esad'la görüşerek Suriye meselesini çözemeyeceklerini bilmelidirler” ifadelerini kullanan Karamollaoğlu, “Tüm bu adımları atarken; Büyük Ortadoğu Projesi'nin ne demek olduğunu, bu projenin İsrail için ne anlam ifade ettiğini ve bizim sürekli ‘şahsiyetli dış politika’ derken neyi kastettiğimizi de asla akıllarından çıkarmamalıdırlar” diye yazdı.

Karamollaoğlu şunları kaydetti:

Bir kez daha çıkmaz sokaklara girmemeleri ve geri vitese takarak buradan dönmek zorunda kalmamaları için bunları bir kez daha hatırlatmayı bir görev addediyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU