Karamollaoğlu: AK Parti artık sadece koltuklarını kaybetmemek için siyaset yapmaktadır

Karamollaoğlu, "Bu seçim tarihi bir seçimdir. 20 yıllık bir AK Parti iktidarının sonunun geldiğine işaret eden bir seçim olacaktır bu seçim" dedi

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Genel seçimlere 10 ay gibi bir süre kaldığını hatırlatan Karamollaoğlu, 6'lı masa toplantılarının altıncısının bu hafta sonu Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde gerçekleşeceğini söyledi.

"Bir bakıma seçim startını verdik, seçimlere ve iktidara hazırız" diyen Karamollaoğlu, Gittiğimiz tüm il ve ilçelerde görüyoruz ki insanımız da yeni bir başlangıç istiyor. Evet her seçim önemlidir ancak bu seçim tarihi bir seçimdir. 20 yıllık bir AK Parti iktidarının sonunun geldiğine işaret eden bir seçim olacaktır bu seçim. Vatandaşlarımız nasıl yönetileceğimize dair karar verecek. Tek adamın istişaresiz olarak yönettiği bir Türkiye mi, ortak aklın istişarelerle yöneteceği bir Türkiye mi olacak? AK Parti içeride ve dışarıda arabayı duvara toslamıştır. Bu iktidar ülkeyi bi felaketin içine sürüklemiştir. Kendi ifadeleriyle metal yorgunluğu ile maluldür bu iktidar, yorgundur ama daha vahim de olanı Türkiye'yi de yormaktadır, tükenmişlik sendroumu içindedir ama Türkiye'yi de tüketmektedir" ifadelerini kullandı.

Üstün Dökmen'in sözlerine tepki

Psikoloji profesörü Üstün Dökmen'in katıldığı bir Youtube yayınında, “Başörtülü psikolog, başörtülü psikiyatrist, başörtülü PDR uzmanı olması meslek etiğine aykırıdır. Nötr olamazlar” sözlerini de değerlendiren Karamollaoğlu şunları söyledi:

Bir internet yayınında başörtülü kadınların psikolog olamayacağına yönelik sarf edilen sözler, birtakım kişilerin, Türkiye’nin yaşadığı bazı olumlu gelişmeleri kabullenmekte zorlandıklarını gösteriyor. Allah rızası için, yıllardır yapmaya çalıştığınız şu baskıları bırakın artık ya. Mantıksızlıkları bir kenara koyun. AK Parti'yi şu anda ayakta tutan bu yaklaşımdır, yanlışlarını bunlarla örtüyor; en azından bu gafleti göstermeyin. İnsanların deneyimlerini paylaşırken onları yargılamama gibi temel meslek etiğine sahip olması gereken bir psikolog, bir kadının kıyafetinden ötürü o mesleği yapmasının "etik" olmayacağını söylüyorsa; öncelikle mesleki yeterliliğini, ardından da kendi zeka düzeyini sorgulamalıdır.
Başörtüsüz olmayı “nötr” kabul ederek, toplumun geniş bir kesiminin kabul ettiği yaşam ve giyim tarzını dışlamak kabul edilebilir değildir. Türkiye, bu tartışmaları geride bırakalı çok oldu. Biz, kapanmış sayfaları ısrarla açmak isteyenlere inat, Türkiye’nin yeni bir başlangıç yapması gerektiğine inanıyoruz. Dünden bugüne elde edilen kazanımların teminatı ise, bu kazanımları elde etmek ve korumak için her dönem büyük mücadeleler veren bizleriz.

"Bazıları makam arabalarını kaybetmemek için siyaset yapmaktadır"

Konuşmasında AK Parti'ye yönelik eleştirilerde de bulunan Karamollaoğlu, "Gördüğümüz kadarı ile Artık AK Parti; sadece koltuklarını kaybetmemek için siyaset yapmaktadır. Bazıları makam arabalarını kaybetmemek için siyaset yapmaktadır. Bazıları da üç-beş farklı yerden aldıkları maaşlarını kaybetmemek için siyaset yapmaktadır. Siyasi ömrünü kendisine bir saltanat kurmaya adayan bu arkadaşlar istiyor ki bu saltanat sürsün. Biz de 'hayır' diyoruz. Artık insanımız bütün bir millet olarak öz vatanında insanca yaşam sürsün" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU