Uçak havadayken atlayıp ölen yardımcı pilot iniş takımlarının zarar görmesine kızmış

23 yaşındaki Charles Hew Crooks paraşütü olmadan atlamıştı

CASA 212-200 tipi nakliye uçağı çimlerde durdu (WLS-TV)

ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu, uçaktan atlayarak hayatını kaybeden yardımcı pilotla ön raporunu dün yayımladı.

Raporda, Charles Hew Crooks'un, iniş takımları zarar verdiği için sinirlendiği yazıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

29 Temmuz'da meydana gelen olayda 23 yaşındaki yardımcı pilot, Kuzey Karolina'daki Raleigh-Durham Uluslararası Havalimanı'nın 48 kilometre güneyinde bulunmuştu. Crooks'un paraşüt taşımadığı belirlenmişti.

Küçük kargo uçağının adı açıklanmayan sorumlu pilotu, olay gününde paraşütle atlamaya yapan kişileri taşıdıklarını ve başka bir grubu almak için Raeford West Havalimanı'na gittiklerini söyledi.

Raporda, uçağı Crooks'un indirmeye çalıştığı iniş takımının sağ tarafını pise çarptıktan sonra pas geçtiği kaydedildi.

Sorumlu pilot bunun ardından kontrolleri devralıp iniş takımlarında hasar olup olmadığını belirlenmesi için Raeford West Havalimanı'nın etrafında uçtu.

Bunun ardından acil iniş ilan edilirken pilotlar, uçağı Raleigh-Durham Havalima'nına yönlendirmek için hava trafik kontrolörleriyle temas halindeydi.

Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu iletişimi Crooks'un sağladığını bildirdi.

Raporda Crooks'un "sert iniş yüzünden açıkça kızgın olduğu" yazıldı.

Sorumlu pilot, yarımcısının kokpit penceresini açtığını ve midesinin bulandığını söyledi. Rapora göre Crooks daha sonra uçağın arkasındaki rampayı indirip "midesinin bulandığını ve havaya ihtiyacı olduğunu" ifade etti.

Sorumlu pilot, Crooks'un ayağa kalkıp başlığını çıkardığını, özür dilediğini ve rampa kapısından paraşütsüz atladığını söyledi.

Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu, uçağın iniş takımları olmadan acil iniş yaptığını ve çimlerin üzerinde durduğunu yazdı. Hafif yaralanan sorumlu pilot hastaneye kaldırılırken daha sonra taburcu edildi.

Crooks'un cansız bedeniyse sorumlu pilotun, yardımcısının uçaktan atladığını hava trafik kontrolörlerine iletmesiyle bulundu.



Independent Türkçe, AP, Yahoo News

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU