Elon Musk, Mars hayallerini Çin devlet medyasında anlattı

SpaceX'in patronu Mars hayallerini ve sürdürülebilir enerjiyi Çinli bir yayın için kaleme aldı

Elon Musk (AP)

SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Çin devlet medyasında yayımlanan makalesinde, Mars'ta bir şehir kurma konusundaki derin arzusunu ve elektrikli araç altyapısının geliştirilmesinin önemine ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Musk, "En büyük umudum, insanların Mars'ta kendini idame ettiren bir şehir kurması" diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Business Insider'ın haberine göre Musk'ın makalesi Çin'in güçlü internet denetleyicisi Çin Siber Uzay İdaresi'nin yayını China Cyberspace dergisinde yayımlandı. Çin devlet basın ajansı Şinhua'nın çevirisi İngilizce metinle birlikte internetten okunabilir.

SpaceX'te devasa Starship uzay aracını yalnızca hayallerindeki kendini idame ettiren kenti kurmaları için insanları Kızıl Gezegen'e göndermek amacıyla geliştiren Musk, Mars'ta insan kolonisi oluşturulmasını uzun zamandır destekliyor. Kaleme aldığı makalede bunun nedenini açıkladı.

Uçsuz bucaksız evrende, insan uygarlığı cılız alevli küçük bir mum gibi, boşlukta titreyen küçük bir ışık gibi.

Güneş büyümeye başladığında ve Dünya yaşanabilir olmaktan çıktığında, bir uzay gemisiyle yeni bir eve uçabiliriz. Eğer insanlar başka gezegenlerde yaşayabilirlerse, bu evrenin o büyük eleme koşullarından birini geçtikleri anlamına gelir, o zaman gezegenler arası yurttaşlar olacağız ve insan uygarlığı devam edebilecek.

SpaceX Starship'in uçuş denemeleri, şirketin Batı Teksas'ta bulunan ve Musk tarafından "yıldız üssü" olarak adlandırılan araştırma ve geliştirme merkezine bakan çeşitli düzenleyici kurumların ayrıntılı çevresel değerlendirme süreci nedeniyle uzun süredir erteleniyordu. Şirket, 10 Ağustos'ta onaylanan Federal İletişim Komisyonu (FCC) lisansına göre Eylül'de bir uçuş denemesi gerçekleştirmeyi umuyor; FCC, yörüngedeki ABD uydularının ve uzay araçlarının radyo iletişimini düzenliyor.
 


Musk ayrıca motorlu taşıtların elektrikli hale getirilmesine ve gezegende daha sürdürülebilir bir enerji geleceğinin hızlandırılmasının önemine de değindi.

Dünya sürdürülebilir bir enerji dönüşümü yolunda ilerliyor ve insanlık bu süreci hızlandırmaya devam etmeli.

Bu geçiş ne kadar hızlı sağlanırsa, insanlık çevre için o kadar az risk oluşturur ve o kadar çok kazanım elde eder.

Musk'ın şirketi Tesla, elektrikli araçlar üretiyor ve satıyor. Yakın zamanda Musk, sosyal medya sitesi Twitter'ı 44 milyar dolara satın alma anlaşmasından geri adım atmaya çalışacağı mahkeme öncesinde değeri 7 milyar doları aşan Tesla hissesi sattı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/space

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU