House of the Dragon, George R.R. Martin'den tam puan aldı: "Olmasını umduğum her şey var"

"Harika bir iş çıkarmışlar"

House of the Dragon'da Game of Thrones'a kıyasla daha az müstehcen sahne olacak (HBO)

Destansı fantastik roman serisi Buz ve Ateşin Şarkısı'nın (A Song of Ice and Fire) yazarı George R.R. Martin, evrenin yeni dizisi House of the Dragon'la ilgili konuştu.

Ünlü yazar üç gün önce yayımladığı blog yazısında Game of Thrones'un spinoff'unu çok beğendiğini söyledi. Bütün bölümleri izlediğini açıklayan Martin, hem oyuncu kadrosunun hem de dizi sorumluları Ryan Condal ve Miguel Sapochnik'in "harika bir iş çıkardığını" ifade etti:

House of the Dragon'da, olmasını umduğum her şey var: Karanlık, güçlü, içgüdüsel, rahatsız edici, izlemesi çarpıcı ve gerçekten harika aktörlerin canlandırdığı karmaşık ve çok insani karakterlerle dolu.

Dizinin prömiyeri 27 Temmuz'da ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Academy Museum of Motion Pictures'da dizi ekibinin katılımıyla yapılmıştı. Etkinliğe katılan kişiler de beğenilerini gizleyememişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sinema-televizyon haber sitesi Collider'dan film eleştirmeni Steve Weintraub, Game of Thrones'un son sezonunu hiç sevmemekle birlikte House of the Dragon'un çok iyi olduğunu ve kesinlikle izlemeye devam edeceğini söylemişti. Weintraub, ilk bölümün ardından sezonun genelini gösteren bir fragman sunulduğunu ve dizinin çok iyi göründüğünü belirtmişti.

Film eleştirmeni Christina Radish de şu ifadeleri kullanmıştı:

Diziyi merak edenler için spoiler vermeden söyleyebilirim ki, bir ailenin hem aşklarını hem de işlevsizliğini ele alan kişisel ve samimi bir hikaye anlatırken, kapsamıyla da destansı bir his uyandırıyor.

Dizi sorumluları Condal ve Sapochnik, yapım için Martin'le yakın şekilde çalıştı.

2018'de yayımlanan Ateş ve Kan (Fire & Blood) adlı romana dayanan dizi, 21 Ağustos'ta yayımlanacak.

House of the Dragon, ilk dizide  yaşananların 200 yıl öncesini konu almaya hazırlanıyor. Targaryen ailesi merkeze alınarak Aegon the Conqueror'ın (Fatih Aegon) Westeros'a gelişi, Targaryen hanedanı içinde patlak veren ve onları parçalayan iç savaş ekranlara yansıyacak.

Oyuncu kadrosunda Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Ryan Corr, Jefferson Hall, David Horovitch, Graham McTavish, Matthew Needham, Bill Paterson ve Gavin Spokes gibi isimler yer alıyor.

 

Independent Türkçe, Collider, Express

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU