HDP Eş Genel Başkanı Sancar: Amacımız demokrasi güçlerini bir araya getirmek

Sancar, “Eğer, gerçek bir alternatifi, güçlü bir seçeneği bu topluma sunamazsak başarı da kendiliğinden gelmeyecektir” dedi

Sancar, Hatay’da esnaf ziyaretinde bulundu / Fotoğraf: Twitter/ @HDPgenelmerkezi

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Hatay’da; Antakya ve Samandağ’da esnafla bir araya geldi.

Sancar’a Mersin Milletvekili Fatma Kurtalan ile Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ve Parti Meclis üyeleri eşlik etti. Sancar’ın Arapça sohbet ettiği esnaf, yaşadıkları sorunlarını aktardı. Sancar, esnaf ziyaretinin ardından Abdullah Cömert Parkı’nda yurttaşlarla bir araya geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bu devran artık dönmesin"

Sancar, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

Sorunlar büyük, biliyoruz. Ekonomi çöküş içinde, açlık yayılmış durumda. Bir avuç sermayedar, servetine servet katmaya devam ediyor. Bu, iktidarın beslendiği kaynakları değiştirmek zorundayız. Değiştirmezsek, sadece isimlerle uğraşırsak, bu devran döner gider.

Biz diyoruz ki, bu devran artık dönmesin. Bu devranı durduralım. Soygun düzenini durduralım. Bunu da ancak halkların ortak iradesiyle ve birleşik mücadelesiyle yapabiliriz. Amacımız demokrasi güçlerinin hepsini bir araya getirmek ve güçlü bir seçenek yaratmaktır. Eğer, gerçek bir alternatifi, güçlü bir seçeneği bu topluma sunamazsak başarı da kendiliğinden gelmeyecektir. O nedenle fikrimizi, birikimimizi, gücümüzü ve irademizi birleştirmek zorundayız. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz.”

"Bu iktidarın barış gibi bir derdi yok"

Suriye’de iç savaşın halkın fakirleşmesine bir avuç kesim zenginliğine zenginlik katmasına yol açtığını söyleyen Sancar, “Ticaret bütün bölgeye eşit olmasa bile dengeli dağılıyorken şimdi savaş bütün kaynakları tek elde toplamaya başladı. Bu iktidarın barış gibi bir derdi yok. Barış ancak hakların eşitliği temelinde kurulur. Halkların iradesini tanıma temelinde kurulur. Oysa bu iktidar kapı kapı dolaşıp yeni bir savaşı mümkün kılacak çalışmalar yürütüyor ifadelerini kullandı.

 “Şimdi Suriye’de, Suriye yönetimi ile bir diyalog içindeymiş gibi görünüyorlar. Bunun amacı, gerçekten bir bölgesel barış olsa amenna” diyen Sancar şunları söyledi:

Biliyoruz ki bu iktidarın barış gibi bir derdi yok. Barış ancak halkların eşitliği temelinde kurulabilir. Halkların haklarına saygı temelinde kurulabilir. Halkların iradesini tanımak temelinde kurulabilir. Oysa şimdi bu iktidar, kapı kapı dolaşıp yeni bir savaşı mümkün kılacak çalışmalar, diplomasi yürütüyor. Yani yaptığı şey barış için çalışmak değil, Kürtlere karşı savaşı derinleştirecek desteği bulmaktır.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU