Gökçeada'da yıllardır sürdürülen Meryem Ana Panayırı bu yıl iptal: Şikayet edilmiş

İmroz Eğitim ve Kültür Derneği, Gökçeada'da uzun yıllardır düzenlenen 15 Ağustos Meryem Ana Panayırı'nın bu yıl 'şikayetler' nedeniyle iptal edildiğini açıkladı

Fotoğraf: Sosyal medya

Gökçeada’da düzenlenecek Meryem Ana Panayırı’nın, şikayetler üzerine iptal edildiği açıklandı.

Gökçeada’da her yıl 15 Ağustos’ta dünyanın her yerinden on binlerce kişiye ev sahipliği yapan panayırın organizasyonunu bu yıl İmroz Eğitim ve Kültür Derneği üstlenmişti.

Toplumsal.com.tr’den Serdar Nâzım Yüce’nin haberine göre muhtarlık, dernek yönetimi, üyeleri ve gönüllülerin ortaklaşa organizasyonuyla düzenlenen panayır, Tepeköy’deki kabristanın önündeki büyük meydanda yapılacaktı.

Derneğin elde edeceği gelirin eğitim-öğretim faaliyetleri ve Tepeköy’ün ihtiyaçları için kullanılması planlanaıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak İmroz Eğitim Kültür Derneği, Tepeköy Muhtarlığı’nın onayı ve Gökçeada Kaymakamlığı’nın izni alınarak organize edilen panayırla ilgili yetkili makamlara ‘şikayetlerin‘ yapıldığını, bu ortamda organize edilmesinin mümkün olmadığı ve iptal edildiğini duyurdu.

"Panayır organizasyonu hakkında çeşitli şikayetler yapıldığını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz"

İmroz Eğitim Kültür Derneği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Geleneksel 15 Ağustos Meryem Ana Panayırı'nı bu sene İmroz Eğitim Kültür Derneği olarak üstlenmeye ve elde edilecek geliri Okullarımız ile Tepeköy Muhtarlığı'na bırakmak üzere yola çıktık. Başlıca amaçlarımızdan biri, günün dini anlamı vesilesiyle yüzyıllardır yapılan kutlamayı yeniden geleneksel haline döndürebilmek ve bir arada eğlenme kültürüne katkı sağlayacak bu Panayır'dan elde edilecek geliri de eğitim öğrenim faaliyetleri ile Tepeköy'ün ihtiyaçları için kullanmaktı. 

Bu amaçla çıktığımız ve Tepeköy Muhtarlığı'nın onayı sonrası Gökçeada Kaymakamlığı'ndan izin alarak tüm hazırlığını yaptığımız Panayır organizasyonu hakkında çeşitli şikayetler yapıldığını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Yüzyıllardır imece olarak süregelen panayırımızın ticari bir faaliyete dönüştürülmeye çalışılmasına karşı olduğumuzu ifade etme ihtiyacını hissediyoruz. 

Bu seneye mahsus gecikmeli olarak organizasyonunu üstlendiğimiz panayırımızı bu şartlar altında gerçekleştiremeyeceğimiz kanaatine varmış bulunmaktayız. Ancak yukarıda belirttiğimiz amaçlarla ve yüzyıllardır süre gelen ticari kaygılardan uzak gelenekselleşmiş haliyle bu panayırı bundan sonraki yıllarda gerçekleştirmek için gönüllü olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz. 
 

 

 

 

Toplumsal, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU