Ryan Giggs yargılanıyor: Eski sevgilisi, "Beni çırılçıplak otel koridoruna attı" dedi

Manchester United’ın efsane sol kanadı, kadına şiddetle suçlanıyor

Davacı, saldırıdan önceki aylarda, Giggs'in son 6 yılda 8 farklı kadınla daha ilişki yaşadığına dair kanıtlar bulduğunu olaydan sonra eve gelen polislere söylemiş (AFP)

Galler milli futbol takımının ve Manchester United'ın yetiştirdiği en önemli futbolculardan biri olan Ryan Giggs, şimdi yargı süreciyle gündemde. Dün başlayan ve 10 gün sürmesi beklenen davada bugün de ilginç ifadeler verildi. 

48 yaşındaki eski futbolcu, 2017 ağustosuyla 2020 kasımı arasında eski sevgilisi Kate Greville'e yönelik kontrolcü ve zorlayıcı davranışlarda bulunmakla suçlanıyor. Ayrıca, 1 Kasım 2020'de sevgilisiyle yaşadığı kendi evinde, Kate Greville'le birlikte baldızı Emma'ya da fiziksel saldırıda bulunduğu iddia ediliyor. Manchester Kraliyet Mahkemesi'nde görülen davada Giggs'in sevgilisine kafa attığı, araya girmeye çalışan kardeşinin de çenesine dirseğiyle vurduğu öne sürülüyor.

Galler milli futbol takımının teknik direktörlüğünü bu sene başında bu suçlamalar nedeniyle bırakan Giggs ise tüm bu ithamları reddediyor. Eğer suçlu bulunursa 5 yıla kadar hapis cezası alabilir. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jüriye konuşan 36 yaşındaki Kate Greville, başta "ruh eşi ve en iyi arkadaşı" olarak gördüğü Giggs'in sonrasında "istismarcı ve pis" tarafını gösterdiğini savundu. Önceki ilişkisinde maddi durumunu kontrol eden ve alkol problemi yaşan bir sevgilisinin olduğunu ve Giggs'le tanışınca ona "kurtarıcı" diye baktığını söyledi. "Delice aşık olduğu" futbolcunun kendisini intihar düşüncelerine soktuğunu ifade etti. 

Kate Greville'in 2020'de kendisine kafa atılan olayı haftalar sonra polise nasıl anlattığı da davada yer aldı. Evine dönen Giggs'in, sevgilisinin kendisini ve evi terk etmeyi hazırlandığını gördüğü ve bunun üzerine saldırdığı aktarıldı. Kadının "Kendim için bir şeyler yapmam lazım, elimdeki her şey benden alınmıştı, biraz kontrol sağlamam lazımdı" dediği de duyuldu.

Greville, 2017'de bir otelde kalırlarken başka bir kadınla mesajlaştığı için Giggs'le tartıştığını ve tartışmanın büyümesinin ardından bileğini sertçe tutan eski futbolcunun kendisini çıplak halde koridora attığını söyledi. Eşyalarıyla birlikte kendisini dışarıda bulan kadın, bunun kendisini utandırdığını bildirdi:

İlk kez o zaman bana karşı saldırgan davrandı, önceden sözlü saldırılarda bulunuyordu.

Giggs'in avukatı Chris Daw, dün yaptığı savunmada kendi davranışını doğru bulmayan müvekkilinin şiddetinin yasadışı olmadığını savunmuştu.

23 yıl boyunca Manchester United'da oynayan Giggs, 13 lig, iki de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna katkıda bulundu. 

2013/14 sezonunda David Moyes'in kovulmasının ardından teknik direktörlük kariyerine başladı. Sonrasında da Moyes yerine gelen Louis van Gaal'in yardımcılığını iki yıl boyunca yaptı.

Ocak 2018'de Galler'in teknik direktörü olan Giggs, Euro 2020'ye katılmalarını sağladı. En son 1958'deki Dünya Kupası'nda yer alan Galler, o tarihten sonra hiçbir büyük turnuvaya katılamamıştı.

 

Independent Türkçe, BBC, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU