Ashton Kutcher duyma, görme ve yürüme yetisini neredeyse kaybettiği hastalığını açıkladı

Ünlü oyuncu iki yıl önce nadir bir hastalığa yakalandığını söyledi

44 yaşındaki Ashton Kutcher, 2015'ten beri oyuncu Mila Kunis'le evli (AP)

Ünlü oyuncu Ashton Kutcher, doktorların kendisine iki yıl önce nadir bir vaskülit türü teşhisi koyduğunu açıkladı.

National Geographic'te yayımlanan Running Wild With Bear Grylls: The Challenge'da konuşan Kutcher, hastalık yüzünden uzun süre duyamadığını ve göremediğini belirtti:

İki yıl önce vasülitin çok nadir bir türünü yaşadığımı öğrendim. Görme, duyma ve dengemi sağlama yetimi mahvediyordu. Toparlanmam neredeyse bir yılımı aldı.

Ünlü oyuncu, işitme ve yürüme becerilerini kaybetmeden bunların kıymetini bilemediğimizi söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vasküllit, kan damarlarının iltihaplanmasıyla çeşitli doku ve organların işlevine zarar vermesine deniyor ve cogan sendromu gibi hastalıklara neden olabiliyor.

Sebebi tam olarak bilinmeyen vaskülitin bazı türleri, bağışıklık sisteminin yanlışlıkla kan damarı hücrelerine saldırmasından kaynaklanıyor.

Kutcher, hayatta olduğu için şanslı hissettiğini ifade etti. Hastalık sürecinin kişisel gelişimine katkısı olduğunu belirten aktör, şunları ekledi:

Engelleri size ihtiyacınız olanı vermek için ortaya çıkan şeyler gibi görmeye başladığınız an, hayat eğlenceli olmaya başlıyor. Sorunların altında kalmak yerine üstesinden gelmeye çalışıyorsunuz.

Vaskülitin sebep olduğu komplikasyonlar ölüme sebep olabiliyor. Bugün Aslında Dündü'nün (Groundhog Day) yönetmeni ve Hayalet Avcıları (Ghostbusters) oyuncusu Harold Ramis, vaskülit yaşadıktan sonra 2014'te 69 yaşında hayatını kaybetmişti.

 

Independent Türkçe, Variety, Access Hollywood

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU