Türkiye Caferileri lideri Özgündüz: Şia'dan Sünni'ye, Sünni'den Şia'ya söven adamı biz ajan sayıyoruz, vatan haini olarak görüyoruz

Özgündüz, "Atamalarda, tayinlerde mülakatta Iğdırlı, Azeri, Caferi Türk olduğunu diyenlerin, elenmesi bizi rencide eder. İnanın Allah şahittir. Benim inanasım gelmiyor. Azeri Türkü’nü ötekileştirecek baba yiğit olamaz bu ülkede" dedi

Fotoğraf: ANKA

İstanbul Küçükçekmece’de Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde Aşura Matem Merasimi düzenlendi. 

Programda konuşan Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) Başkanı Hasan Babur; Hz. Muhammed’in Müslümanlara emanet olarak Kur’an-ı Kerim ve ehlibeytini emanet olarak bıraktığını söyleyerek, “Asıl emanetler bunlardır. Buradan sana sesleniyoruz ya Resulallah. Senin emanetine sahip çıkmak için buradayız” dedi. 

Babur, “Hz. Hüseyin’e gözyaşı dökmek tüm Müslümanlar için onurdur, şereftir, saadettir. Kerbela’da yaşananlar bizler için bir güç kaynağıdır. Bize doğru yolu yani Peygamber’in yolunu gösteren bir pusuladır” diye konuştu. 

Babur, Kerbela’nın mesajını bütün nesillere aktaracaklarını dile getirdi.

“Bugün eğer aşura günü sahte bayram olarak değil de matem olarak anılıyorsa, Allah’ın yardımı ile bu toplumun çektiği zahmetlerin neticesidir” diyen Babur, Hz. Hüseyin’in felsefesini nesiller boyu aktardıklarını kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Aşura’nın bir günlüğüne tatil olmasında ne gibi bir beis vardır"

Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz, yas günlerini yaşadıklarını kaydederek, şunları söyledi:

Şehitlere ne yaparsak yapalım borcumuzu ödeyemeyiz. Çanakkale’de yatan çeyrek milyonu aşkın şehitlerin hakkını biz neyle ödeyebiliriz? Vatanı, Ege sahillerini bırak Polatlı’ya kadar gelip çıkan düşmanlardan temizleyen; ama imkansızlıklar içerisinde bunu başaran komutan ve askerlerine biz şükran borçlu değil miyiz? Kuzeyi, güneyi, doğusu, batısı işgal edilmiş bu vatanı azat edip bir cennet misal bize vatan bırakanlara borçlu değil miyiz? Hüseyin şahsında şehitler günü, şehitlerimizi anma günü olarak Aşura’nın bir günlüğüne tatil olmasında ne gibi bir beis vardır. Bu talebimizdir.

Taban artık, yobazların yutturduğu dini yutmuyor. Mektebi ehlibeyte teveccüh gösteriyor. Bu sefer ‘Bu Şiiler var ya bu Şiiler. Şu düşman İran var ya, işte hain İran.’ Kardeş İran ile derdin varsa İran’ın temsilcileri de var, bu mecliste de var. Cevabını verir. Ama İran üzerinden benim mezhebime söven ağzı güzeller. Gelin tartışalım. Televizyonların hepsinde hazırız. Canlı yayına oturalım. Savunduğun kimlerdir, bana bir de bakayım sen.  

"Kendi paramızla aldığumız silahı çeviren Şiiler midir?"

"Gazi Meclis’imize kendi paramızla aldığımız silahı çeviren Şiiler midir?" diyen Özgündüz, "Ayrılmayı, bölünmeyi arzu eden Şiiler midir? Bu ne menem çelişkidir. Azerbaycan’da Azeri, Caferi, Türk kardeşimizdir, can ciğerimizdir. Türk dünyasında Türkiye’yi en çok seven, Türkiye’nin en çok sevdiği topluluktur. Ama cebinde Türkiye Cumhuriyeti kimliği de olunca ben Azeri, Caferi özüye dönüşüyorum. Bunun mantığını bana izah edebilecek birisi var mıdır? Bunu yapanları lanetliyor ve kınıyorum. Şia’dan Sünni’ye söven, Sünni’den Şia’ya söven adamı biz ajan sayıyoruz. Hain sayıyoruz, vatan haini, millet düşmanı olarak görüyoruz" dedi.

Özgündüz ayrıca, "Atamalarda, tayinlerde mülakatta Iğdırlı, Azeri, Caferi Türk olduğunu diyenlerin, yer yer kulağıma geliyor, elenmesi bizi rencide eder. İnanın Allah şahittir. Benim inanasım gelmiyor. Azeri Türkü’nü ötekileştirecek baba yiğit olamaz bu ülkede. Buranın asli sahipleriyiz. Yabancılık hisseden istediği yere gidebilir. Bu yurt, bu devlet, millet bizimdir" ifadelerini de kullandı.

 

Independent Türkçe, ANKA
 

DAHA FAZLA HABER OKU