MHP İzmir İl Başkanı Şahin: Bütün gemilerde asbest oluyormuş

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Aliağa’ya gelecek olan asbestli gemiye ilişkin "900 ton asbest var dediler. Meğer 6 tonmuş" dedi

Fotoğraf: Twitter @VeyselSahinMhp

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir’in Aliağa ilçesinde sökümü için izin verilen asbestli gemi Sao Paulo'nun kente getirilmesine ilişkin soruya "900 ton asbest var dediler. Meğer 6 tonmuş. Bütün gemilerde de asbest oluyormuş zaten" yanıtını verdi.

Gazete Duvar'dan Özlem Kara'nın sorularını yanıtlayan Şahin HDP İzmir İl Başkanlığı'na düzenlenen saldırıda parti üyesi Deniz Poyraz'ı öldüren Onur Gencer'in MHP'li oduğu iddiasını da reddetti.

Şahin şunları kaydetti:

İzmir özeline baktığımızda Aliağa’daki asbestli gemi gibi çevre sorunlarıyla ilgili bir çalışmanız veya öngörünüz var mı?

Büyükşehir Belediye Başkanı, işini gücünü bırakmış bu konuya el atmış. Çözüm beklediğimiz belediye başkanı, kuruluşlarla toplanıp tepki gösterecekmiş. Sanayi Odası Başkanı geçtiğimiz günlerde bu söyledikleri değerlerin söyledikleri gibi olmadığını, yalan olduğunu açıkladı. 900 ton asbest var dediler. Meğer 6 tonmuş. Bütün gemilerde de asbest oluyormuş zaten.

Aliağa çevresindeki köylerde, fabrikalarda veya tersanede çalışan insanların çoğu kanser hastası…

Kim diyor bunu?

Biz gidip yerinde gördük. Horozgediği köyündeki birçok insan kanser hastası.

Efendim ben PETKİM’de 25 yıl çalıştım, istifa ettim. Kim söylüyor onu? Türkiye geneli üzerinde yaşanan bir vaka mı varmış orada? Nerede bir ağaç kesildi, orada bir eylem yaptılar ya bunlar. Türkiye’de sol ekmeğini buradan yiyor. İşte burada ağaç eylemi, burada bilmem ne eylemi. Geçen yıl Türkiye’nin en büyük yangını oldu. PKK’nın da sebep olduğunu söylediler. Bu kuruluşlardan, çevrecilerin ağzından bir kelime duydunuz mu? Ne tepkisi çekildi biliyor musunuz? “Türk Hava Kurumu’nun uçakları neden kullanılmıyor” diye çekildi. Olayın aslı başkaydı.

Seçim sonrası ekonomiye dönük yeni planlarınız var mı? Ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Ben seçim öncesi de seçim sonrası da ekonominin iyiye gideceğini düşünüyorum. Önümüzdeki sene doğal gazımız çıkıyor, ilk insansız hava uçağımız hangardan çıkıyor, enerji üretim tesislerimiz hizmete giriyor. Türkiye’nin 2023’de vizyonu değişiyor. Biz heyecanla o günleri bekliyoruz.

Son olarak, geçtiğimiz yıl HDP İzmir İl Başkanlığı'na düzenlenen saldırıda parti üyesi Deniz Poyraz katledildi. Katil Onur Gencer’in sosyal medyaya yansıyan fotoğrafları ise kafalarda soru işaretleri bıraktı. Onur Gencer in MHP’li olduğu konusundaki iddialar hakkında neler söylemek istersiniz?

Bizimle uzaktan yakından bir ilgisinin olmadığını, onlar da biliyor. Herkes biliyor. Öyle bir şey asla yok. Öyle bir şey olsaydı şimdiye kadar çıkardı ortaya. O konuda da zaten konuşmak istemem.

 

 

Gazete Duvar

DAHA FAZLA HABER OKU